Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έγκλημα στο Σοφικό: Η κατάθεση της κόρης “έκαψε” τον συζυγοκτόνο!

Έγκλημα στο Σοφικό: Η κατάθεση της κόρης “έκαψε” τον συζυγοκτόνο!

– Οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του και η μαρτυρία της κόρης του “πρόδωσαν” τον 70χρονο συζυγοκτόνο
– Ατάραχος την επομένη της δολοφονίας έπαιζε χαρτιά στο καφενείο
– Άλλη ημερομηνία εξαφάνισης είπε στους αστυνομικούς και άλλη στην κόρη του

“Ψυχώ” στο Σοφικό Κορινθίας! Σκότωσε την γυναίκα του και στην συνέχεια την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο στο νεκροταφείο του χωριού. Η αμηχανία, αλλά και η λάθος ημερομηνίες για την δήθεν εξαφάνιση της συζύγου του που είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στην κόρη του, ήταν τα δυο βασικά λάθη του 70χρονου συνταξιούχου που τελικά οδήγησαν στη σύλληψη του με την κατηγορία της δολοφονίας της γυναίκας του.

Μάλιστα ο 70χρονος πρώην οδηγός ταξί την επόμενη ημέρα της δολοφονίας, πήγε σε καφενείο στην γειτονιά του στην Ν. Ιωνία και ατάραχος έπαιζε χαρτιά. Την προηγούμενη μέρα ο ίδιος έφθασε στο σημείο να τυλίξει το πτώμα της γυναίκας σε ένα κομμάτι νάυλον και στη συνέχεια να την θάψει στον οικογενειακό τάφο που είχε αγοράσει στο Σοφικό Κορινθίας.

Το διαβιβαστικό του Τμήματος Ασφάλειας Ν. Ιωνίας που εξιχνίασε το φριχτό έγκλημα είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά στα λάθη, αλλά και στο τρόπο με τον οποίο ο 70χρονος δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Διαβιβαστικό, ο 70χρονος στης 29/5 πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας και κατήγγειλε την εξαφάνιση της συνομήλικης συζύγου του, λέγοντας χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: “έπειτα απο ένα καυγά που είχαμε, πήρε τα προσωπικά της αντικείμενα και έφυγε από το σπίτι χωρίς να δώσει άλλα σημεία ζωής, από τις 25/5 και έπειτα”.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας διέκριναν “αμηχανία αλλά και αντιφάσεις” στα λεγόμενα του 70χρονου συνταξιούχου, με αποτέλεσμα να ερευνήσουν με άλλα δεδομένα την κατά τ’ αλλά απλή υπόθεση “εξαφάνισης”.

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει στης 3/6 όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν την 44χρονη κόρη του ζευγαριού, που διέμενε με τους γονείς της στο σπίτι στην Ν. Ιωνία. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ο πατέρας της είχε προσπαθήσει “να την αποτρέψει να εμφανιστεί στο Τμήμα προκειμένου να δώσει κατάθεση”. Στην κατάθεση που έδωσε τελικά η 44χρονη στους αστυνομικούς υποστήριξε πως ο πατέρας της, της είπε ότι: “η μαμά εξαφανίστηκε στης 21/5”, ενώ ο 70χρονος ως ημερομηνία εξαφάνισης είχε δηλώσει στους Αστυνομικούς την 25/5.

 

 

Παράλληλα η κόρη του κατηγορούμενου είπε στην κατάθεση της πως την μητέρα της είχε να την δει από την ημέρα που πήγε το ζευγάρι στο εξοχικό τους στο Σοφικό Κορινθίας. Αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας πήγε στης 3/6 στο εξοχικό του 70χρονου και μάλιστα την στιγμή που ο ίδιος έφευγε από εκεί με το αυτοκίνητο του.

Αμέσως των οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου τον εξέτασαν εκ νέου, με αποτέλεσμα κάτω από το βάρος των στοιχείων και ιδιαίτερα των λάθος ημερομηνιών εξαφάνισης που ο ίδιος είχε δηλώσει, να ομολογήσει το φριχτό έγκλημα: “…καθότανε σε αυτή την καρέκλα στην αυλή η γυναίκα μου. Την πλησίασα από πίσω κρατώντας ένα σφυρί και άρχισα να την χτυπώ στο κεφάλι. Τις έδωσα χτυπήματα και με δυο μαχαίρια που πήρα από την κουζίνα.”

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε