Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Προφυλακιστέοι οι δυο Πακιστανοί και ο Ιρακινός

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Προφυλακιστέοι οι δυο Πακιστανοί και ο Ιρακινός

– Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί και ο Ιρακινός για τη ληστεία στου Φιλοπάππου με θύμα τον 25χρονο Νικόλα Μουστάκα
– Και ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκαν ότι το θύμα έπεσε στο κενό και δεν τον έσπρωξαν
– «Σήκωσε τα χέρια, έκανε βήματα προς τα πίσω, γλίστρησε κι έπεσε» είπε ο 27χρονος Πακιστανός
– Κασιδιάρης και Παναγιώταρος μαζί με 20 χρυσαυγίτες στα δικαστήρια προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την οργή της κοινωνίας για το θάνατο του φοιτητή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις αλλοδαποί – δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός – κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Σε βάρος τους των τριών αλλοδαπών έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Σήμερα (27.08.2018) οι τρεις κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή και κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, προσωρινά κρατούμενοι.

Επιμένουν πως δεν ήθελαν αν σκοτώσουν τον φοιτητή

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός, σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό.

Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: «Ο μικρός (σ.σ. ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (σ.σ. ο συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του, έκανε βήματα προς τα πίσω, γλίστρησε και έπεσε».

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία με αποτέλεσμα το θάνατο του 25χρονου φοιτητή έγινε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, όταν ο άτυχος Νικόλας Μουστάκας βρέθηκε στου Φιλοπάππου με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία.

Οι τρεις δράστες αρχικά πλησίασαν το ζευγάρι, με το πρόσχημα πως ήθελαν τσιγάρο. Αφού ο 25χρονος τους είπε ότι δεν είχε, έφυγαν, αλλά λίγα λεπτά επέστρεψαν οπλισμένοι με μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι, ζητώντας τους χρήματα και κινητά.

Η οικογένεια του φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

Εκμετάλλευση από τη Χρυσή Αυγή

Σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να εκμεταλλευθούν την κοινωνική οργή, το πρωί στα δικαστήρια, κατά τη μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων, το παρών έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας τους κατηγορούμενους. Η Χρυσή Αυγή μάλιστα όχι μόνο βρέθηκε στα δικαστήρια για να προκαλέσει, αλλά έδωσε και φωτογραφικό υλικό από την παρουσία της εκεί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις