Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εγκληματική αμέλεια! Τουλάχιστον τρεις φορές είχαν γίνει καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών στη Ζάκυνθο!

Εγκληματική αμέλεια! Τουλάχιστον τρεις φορές είχαν γίνει καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών στη Ζάκυνθο!
ΦΩΤΟ από το imerazante

– Το δράμα αποκαλύφθηκε όταν ο μεγάλος γιος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του επειδή κακοποιούσε και τα μικρά αδέρφια του
– Τώρα “Το χαμόγελο του παιδιού” δημοσιοποιεί τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την οικογένεια σε βάθος χρόνου
– Η πρώτη καταγγελία στο “Χαμόγελο” έγινε το 2009 και ενημερώθηκαν οι αρχές
– Από τότε γνώριζαν Εισαγγελία Ανηλίκων, Αστυνομία και Πρόνοια

Μία “βόμβα” από “Το χαμόγελο του παιδιού” έρχεται να αποδείξει ότι γνώριζαν όλοι για το δράμα που ζούσαν τα μικρά παιδάκια στη Ζάκυνθο. Και μάλιστα, είχαν γίνει, όχι μία, αλλά τρεις καταγγελίες στο “Χαμόγελο”, για τις οποίες γνώριζαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη. Αλλά η υπόθεση λέει, είχε μπει στο αρχείο…

Τώρα, με τον μεγάλο γιο να έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον πατέρα του για να μην κακοποιεί άλλο τα μικρά αδερφάκια του, “Το χαμόγελο του παιδιού” έψαξε στα αρχεία του και βρήκε στοιχεία για την οικογένεια… Βρήκε όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την κακοποίηση των παιδιών, από τότε που αυτά ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών!

Με μια ανακοίνωση, “Το χαμόγελο του παιδιού” αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των αρχών, για το δράμα αυτής της οικογένειας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018) για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών  της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας  στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα,  τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.
Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί  τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.

Αποθεώθηκε ο γιος στα δικαστήρια

Στο μεταξύ, με χειροκροτήματα έφτασε σήμερα στα δικαστήρια, ο 26χρονος γιος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του, συνταξιούχο ταχυδρόμο, επειδή δεν ήθελε να βασανίζει άλλο τα μικρότερα αδέρφια του.

“Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό και δε με νοιάζει τίποτα ό,τι κι αν έχει γίνει” είπε η μικρή αδερφή του, μιλώντας στους δημοσιογράφους:

Ο 26χρονος, καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 70χρονου, προσήχθη στα δικαστήρια της Ζακύνθου λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και ακολούθως στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Συνοδευόμενος από το συνήγορό του νομικό κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό ζήτησε και πήρε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πλήρως την απολογία του καθόσον ακόμη συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του και θα επανέλθει αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου,το πρωί.

Υποχρέωνε τους γιους του να κοιμούνται γυμνοί

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή LiveNews, ο πατέρας είχε φτάσει στο σημείο να υποχρεώνει τους δύο γιους του να κοιμουνται μαζί του γυμνοί, γιατί έτσι “θα γίνουν άνδρες”. Το σπίτι που έμεναν, είχε κάγκελα και κλειστά παράθυρα για να μην φαίνεται τίποτα απ’ έξω…

Πηγή: “Το χαμόγελο του παιδιού”, imerazante, LiveNews

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις