Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι

Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι

«Ντου» στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι έκαναν το πρωί της Δευτέρας (18.02.2019) περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Δείτε εικόνες μέσα από την πρεσβεία.

Ήταν λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, πιθανότατα μέλη του Ρουβίκωνα, έφτασαν στην πρεσβεία της Ελβετίας.

Μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου στην οδό Ιασίου 2 στο Κολωνάκι και πέταξαν φέιγ βολάν. Ο Ρουβίκωνας, όπως συνηθίζει, ανέβασε στο indymedia φωτογραφίες από τη νέα “εισβολή” του σε πρεσβεία και κείμενο, όπου αναφέρει τους λόγους του “ντου”.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρεται το κείμενο, αιτία της “παρέμβασης” ήταν η σύλληψη ενός αναρχικού στην Ελβετία, στις 29 Ιανουαρίου και η έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο και στην Bibliotheque Anarchiste, χωρίς ένταλμα όπως αναφέρεται.

Δείτε εικόνες μέσα από την πρεσβεία της Ελβετίας

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα μέλη του Ρουβίκωνα είπαν στον φύλακα που βρισκόταν στην είσοδο να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στα φέιγ βολάν υπήρχαν συνθήματα αλληλεγγύης σε διωκόμενους στην Ελβετία. Στη συνέχεια, τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και έκανε 10 προσαγωγές.

και αποχώρησαν. Από την Αστυνομία ακολούθησαν αναζητήσεις και προσήχθησαν 10 άτομα στην Ασφάλεια Αττικής.

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι της πρεσβείας και ο ιδιώτης φύλακας, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν δίωξη σε βάρος των μελών του «Ρουβίκωνα», οπότε πιθανότατα οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις