Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος! Πυροβολισμοί, κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, καθώς και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και περίπτερα, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μέσα σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε άτομα, ηλικίας 17, 20, 20 23 και 27 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δράση τους

Οι δράστες εδώ και τρεις μήνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με στόχο την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν βία. Τα μέλη της σπείρας, με «ορμητήριο» τον καταυλισμό Ρομά της περιοχής Νέα Ζωή Ασπροπύργου, στον οποίο διαμένουν, εκδήλωναν την εγκληματική τους δράση, πρώτες πρωινές ώρες, σε διάφορες περιοχές γύρω από τον οδικό άξονα της Αττικής Οδού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαφυγή τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κλεμμένες καραμπίνες, ένα πιστόλι replica, μία σιδερογροθιά, ένα σπαθί και δύο μαχαίρια

Αρχικά έκλεβαν αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη ληστειών. Ειδικότερα, εμβόλιζαν «στοχοποιημένα» αυτοκίνητα, δημιουργώντας συνθήκες τροχαίου ατυχήματος, αναγκάζοντας έτσι τους οδηγούς να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια, φορώντας κουκούλες και ασκώντας σωματική βία, συνδυασμένη με απειλές μαχαιριών, τσεκουριών ή και ροπάλων που κρατούσαν, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Ενδεικτικό της εγκληματικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι διέπρατταν έως και επτά διαδοχικά ληστείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή τους, δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Προκειμένου, μάλιστα, να εξαλείψουν ίχνη και στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψή τους, πυρπολούσαν τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 58 περιπτώσεις, εκ των οποίων 21 ληστείες σε οδηγούς, 12 ληστείες σε πρατήρια υγρών καύσιμων, 4 ληστείες σε περίπτερα και 21 κλοπές αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ειδικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε