Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο πλαστογραφίας – Ταρίφα 300 έως 500 ευρώ για κάθε ταυτότητα

Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο πλαστογραφίας – Ταρίφα 300 έως 500 ευρώ για κάθε ταυτότητα

Στα χέρια των αρχών έπεσε ένας 46χρονος Ρουμάνος ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας σε Σεπόλια και Αχαρνές για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Σε βάρος του Ρουμάνου ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία παράνομη προώθηση μεταναστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προορίζονταν για την παράνομη διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών. Για τον σκοπό αυτό, είχε εγκαταστήσει σε σπίτι εργαστήριο πλαστογραφίας με όλο τον κατάλληλο και απαραίτητο εξοπλισμό.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο άνδρας ετοίμαζε σημαντική ποσότητα πλαστών εγγράφων, κυρίως ρουμανικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση για την παράνομη προώθηση μεταναστών.

Για κάθε δελτίο ταυτότητας ο δράστης κέρδισε από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που του είχε παραγγελθεί. Για την διακίνηση των εγγράφων χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αποστέλλει στους συνεργούς του φωτογραφίες των εγγράφων που διέθετε προς πώληση.

Από την έρευνα στο σπίτι που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 17 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας και άλλα 18 ημιτελή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σαρωτής-εκτυπωτής και καταστροφέας εγγράφων.

Να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις