Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκλεβαν αυτοκίνητα, παραποιούσαν τα στοιχεία τους και τα πωλούσαν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 30χρονος, στους Θρακομακεδόνες, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, ηλικίας 27, 32, 34 και 40 ετών, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν ολικώς κατεστραμμένα αυτοκίνητα, συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων ή με εκτεταμένες υλικές ζημιές, των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν ίδιου τύπου και ίδιας χρονολογίας κυκλοφορίας οχήματα, για τα οποία υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία αναγνώρισής τους, τα διέθετα προς πώληση μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών.

Παράλληλα, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό της παραποίησης, προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής ή απώλειας των αρχικών πινακίδων, με συνέπεια να τοποθετούν νέες στο τελικό αμάξωμα, ενώ τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, προέβαιναν και σε ενδιάμεσες εικονικές μεταβιβάσεις.

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι μία κλοπές αυτοκινήτων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε