Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έκλεβαν κηροζίνη απ’την Πολεμική Αεροπορία 3 φορές την εβδομάδα! Η απίστευτη δράση της σπείρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η υπόθεση της δράσης μιας τριμελούς σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου, τις οποίες έκλεβε από αγωγό καυσίμου της… Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή της Οινόης Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας 56χρονος Έλληνας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εμπόριο καυσίμων καθώς και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, που εργάζονται στις επιχειρήσεις του.

Η… μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο βυτιοφόρο όχημα και στη συνέχεια το μετέφεραν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 56χρονου.

Αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου, μόνο το τελευταίο εξάμηνο!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων κατά συναυτουργία, επάγγελμα και εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Πώς δρούσε η σπείρα

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων,προέκυψε ότι οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχαν φτιάξει κατάλληλη υποδομή και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου, που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Οι δράστες έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και κάλυψης, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί και να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές

Πιο συγκεκριμένα, πήγαιναν τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, με ειδικά μετασκευασμένο βυτιοφόρο όχημα σε δύσβατη περιοχή στην Οινόη Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας μηχανική αντλία, αφαιρούσαν καύσιμα, με τη μέθοδο της μετάγγισης.

Οι δράστες “χτυπούσαν” μόνο βράδυ και όταν έφταναν στο χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις.

Στο όχημα των… μεταγγίσεων, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 56χρονου συλληφθέντα, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για… παν ενδεχόμενο

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Αργότερα προωθούσαν τα καύσιμα, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των πρατηρίων αυτών, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί και την κατάλληλη… νοθεία. Από τη λαθροδιακίνηση αυτή αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, επιφέροντας αντίστοιχη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Το βράδυ της Τετάρτης (30/07/2014), συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, αφού προηγουμένως είχαν… κάνει τη δουλειά. Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε σε εσωτερική συγκαλυμμένη δεξαμενή, 1.000 λίτρα κηροζίνης.

Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων.

Έρευνες και στα σπίτια των συλληφθέντων

Στην κατοχή των δύο υπηκόων Πακιστάν, βρέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, γάντια εργασίας, το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ και μία βεβαίωση Κατάθεσης Αίτησης για Έκδοση Άδειας Διαμονής, η οποία, όπως εξακριβώθηκε έχει… κλαπεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στην κατοχή του 56χρονου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μεγάλος αριθμός κλειδιών (αυτοκινήτων, λουκέτων, οχημάτων κλπ),69 παραστατικά διακίνησης καυσίμων, δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα, για το οποίο δεν έφερε άδεια, 80 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και 119 φυσίγγια διαμετρήματος 0,22mm.

Ακόμη βρέθηκε ταυτότητα με τα στοιχεία του 56χρονου, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, μία καραμπίνα, 3.105 ευρώ και 6 τραπεζικές επιταγές, στο όνομα του 56χρονου.

Τί βρέθηκε στο… βενζινάδικο

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, όπου αποθήκευαν προσωρινά τα καύσιμα, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, κάποιες… εμφανέστατα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,σφραγίδες, ένα ακόμη πιστόλι, φυσίγγια και άλλα έγγραφα που αφορούσαν σε αγορές καυσίμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Παράλληλα, για τους δύο αλλοδαπούς προέκυψε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Έσωσαν καρέτα-καρέτα 40 κιλών! Δείτε φωτό

Τέσσερις ώρες κλειστή η εθνική στην Καβάλα λόγω τροχαίου

Θεσσαλονίκη-Κατερίνη: Αερογέφυρα “ζωής” για νεογνό που βρισκόταν σε κίνδυνο!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε