Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Καρτέρι θανάτου σε Λιβανέζο αρχιμαφιόζο

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Καρτέρι θανάτου σε Λιβανέζο αρχιμαφιόζο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της ισχυρής έκρηξης σε πάρκινγκ στη Γλυφάδα.
Παγίδα θανάτου για 56χρονο αρχιμαφιόζο από το Λίβανο και εγκληματικό παρελθόν στην Αυστραλία.
Βρήκαν ίχνη δυναμίτιδας στην Porsche που τινάχθηκε στον αέρα – Ίσως πυροδότησαν με τηλεχειριστήριο τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Στο μικροσκόπιο όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.

Βήμα βήμα προσπαθεί η αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι της ισχυρής έκρηξης που συγκλόνισε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (01.03.2019) τη Γλυφάδα. Στόχος ήταν 56χρονος με καταγωγή από το Λίβανο και εγκληματικό παρελθόν στην Αυστραλία.

Ήταν σχεδόν 10 λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί όταν μια φοβερής ισχύος έκρηξη συγκλόνισε τη Γλυφάδα. Αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, 128. Μόλις ο οδηγός, ένας 56χρονος άνδρας από το Λίβανο, αυστραλιανής υπηκοότητας, μπήκε στο αυτοκίνητό του, πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκε πανικός. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, η περιοχή αποκλείστηκε, η φωτιά (που είχε επεκταθεί σε άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στην Porsche) σβήστηκε γρήγορα και στη συνέχεια ανέλαβαν οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Φωτογραφία InTime News 

Βρήκαν υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στο καμένο αυτοκίνητο του 56χρονου εντοπίστηκε και δυναμίτιδα.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ίσως ο εκρηκτικός μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από απόσταση. Που επίσης οδηγεί στην εκτίμηση πως δεν αποκλείεται τον 56χρονο να τον παρακολουθούσαν και μόλις τον είδαν να μπαίνει στο πολυτελές αυτοκίνητο, να πυροδότησαν τη βόμβα.

Φως στα όσα έγιναν αναμένεται να ρίξουν και τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Τον οδηγό έσωσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας νεαρός άνδρας που έτυχε να περνά από το σημείο και με αυτοθυσία άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον τράβηξε έξω, πριν το αυτοκίνητο τυλιχθεί στις φλόγες.

Δείτε πως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες τις σοκαριστικές στιγμές

Ο 56χρονος Λιβανέζος, αυστραλιανής καταγωγής, εμπλέκεται με εμπόριο ναρκωτικών στην Αυστραλία. Όταν έφυγε από εκεί μετακόμισε στο Ντουμπάι και πριν από μερικά χρόνια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

Το χρονικό της έκρηξης στη Γλυφάδα – Οι εικόνες του τρόμου

Ο τρόμος και ο πανικός στη Γλυφάδα μπορεί να αποτυπωθεί από τις εικόνες που κατέγραψαν άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Μαύρος καπνός είχε καλύψει τον ουρανό, κομμάτια από το αυτοκίνητο υπήρχαν διασκορπισμένα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ενώ τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης έκλεισαν για πολλή ώρα.

Οι εικόνες προκαλούν τρόμο γιατί δείχνουν πως από θαύματα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να περνούν καθημερινά από το σημείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις