Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Δεν ήξερε τίποτα η Αστυνομία – Το έμαθε από ανάρτηση στο internet!

έκρηξη βόμβας δικαστήρια Ευελπίδων

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ένα από τα φυλάκια των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, αλλά η αστυνομία δεν γνώριζε το παραμικρό για το περιστατικό, παρά το γεγονός.

Η αστυνομία έμαθε για την έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια από ανάρτηση – ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση του τοποθέτησε τη βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μετά την ανάρτηση άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί πήγαν στο φυλάκιο και εντόπισαν τα υπολείμματα.

Αργά χθες τη νύχτα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τελικά τα υπολείμματα και να … ανακαλύψουν και ένα γεγονός που έγινε 24ωρα νωρίτερα!

Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ωρολογιακό μηχανισμό με μισό κιλό μαύρης πυρίτιδας. Μάλιστα ο συντάκτης την προκήρυξης αναφέρει «Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε». Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι η ενέργεια έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου και στα στους Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο.

Το περίεργο είναι ότι η Αστυνομία δεν γνώριζε το παραμικρό, καθώς μάλλον δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι πρόκειται για μια δοκιμαστική προσπάθεια της οργάνωσης σε χαμηλής επικινδυνότητας στόχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr εκτιμάται ότι η βόμβα έχει ομοιότητες με τις πρώτες βόμβες που τοποθετούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς πριν εξαρθρώθουν. Υπάρχουν φόβοι για ενεργοποίηση νέου πυρήνα της οργάνωσης με καινούργια πρόσωπα τα οποία εκπαιδεύονται με οδηγίες μέσα από τις φυλακές.

Το γεγονός επίσης ότι υπήρξε μια έκρηξη στον ευρύτερο χώρο των δικαστηρίων για την οποία δεν γνώριζε κανείς το παραμικρό μέχρι την ανάληψη ευθύνης δημιουργεί πολλά ερωτήματα, ειδικά μετά από περιστατικά όπως την επίθεση με χειροβομβίδα κατά του Α.Τ. Καισαριανής η οποία έγινε γνωστή με καθυστέρηση παρά τον τραυματισμό ενός οδηγού ταξί καθώς κανείς από τους αστυνομικούς δεν αντιλήφθηκε την έκρηξη, ούτε οι άνδρες της άμεσης δράσης που έσπευσαν στο σημείο αντιλήφθηκαν ότι υπήρξε χρήση χειροβομβίδας…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις