Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Μπλεγμένος και αθλητής! (pics)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Μπλεγμένος και αθλητής! (pics)

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στο οποίο φέρεται να είναι μπλεγμένος και αθλητής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, από Ιράκ, Αλγερία και Συρία. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 27, 36 (οι δύο) και 73 ετών, καθώς και μια 23χρονη γυναίκα, που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η σπείρα εφοδίασε την 23χρονη και τον 36χρονο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Στο σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Παράλληλα, σε έρευνα στο σπίτι του 73χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 234 διαβατήρια και 150 ταυτότητες διαφόρων χωρών, 3 άδειες ικανότητας οδήγησης, 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 15 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet, 2 φωτογραφικές μηχανές, 1 κάμερα, καθώς και χρηματικό ποσό 6.200 ευρώ και 85 λιρών Τουρκίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας αθλητής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις