Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές στα νοσοκομεία – Κολομβιανοί πίσω από τις διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές στα νοσοκομεία – Κολομβιανοί πίσω από τις διαρρήξεις

Μια τεράστια σπείρα που έχει δράση σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τις κλοπές εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη οι κλοπές έγιναν από Κολομβιανούς και τα πανάκριβα μηχανήματα στάλθηκαν με μεταφορικές εταιρείες στην Κολομβία.

Μονάχα ένα μικρό μέρος του ιατρικού εξοπλισμού έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένα από τα δέματα που θα “ταξίδευε” για την Κολομβία. Το “πακέτο” περιείχε ένα από τα γαστροσκόπια του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, αλλά και υλικό που είχε κλαπεί από τα νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία οι δράστες έχουν ήδη διαφύγει από την Ελλάδα και πιθανότατα έχουν καταφύγει στην Κολομβία.

Πρόκειται για γνωστή σπείρα με πολλά πλοκάμια στην Ευρώπη τα μέλη της οποίας ειδικεύονται στην κλοπή ιατρικού εξοπλισμού.

Φωτογραφία αρχείου

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. είχε στραφεί σε σπείρες του εξωτερικού καθώς ιατρικές πηγές τόνιζαν ότι ο ιατρικός εξοπλισμός είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα καθώς ο εντοπισμός του θα ήταν άμεσος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε