Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκτέλεση στην Καλλιθέα: Βρήκαν τον “Απάτσι” ύστερα από σιγή ασυρμάτου εννέα χρόνων

Εκτέλεση στην Καλλιθέα: Βρήκαν τον “Απάτσι” ύστερα από σιγή ασυρμάτου εννέα χρόνων

Ένας άνθρωπος που ήταν κάτι περισσότερο από «γνωστός» στις αρχές, ο επονομαζόμενος «Απάτσι», είναι το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.10.2020) στην Καλλιθέα. Μέσα στη μέση του δρόμου τον σκότωσαν άγνωστοι.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση στην Καλλιθέα έγινε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα. Ο «Απάτσι», το κατά κόσμον Βαγγέλης Πάλλης, περπατούσε στην πρώην Φρύνης κοντά στη συμβολή της με τη Θησέως. Ο 60χρονος άνδρας πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση. Ο δράστης ή οι δράστες, εξαφανίστηκαν αμέσως.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι πως ο «Απάτσι» στεκόταν ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα όταν πέρασε δίπλα του ένα άλλο αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό, πιθανολογείται, πως βρίσκονταν δυο άτομα. Ο ένας πυροβόλησε τον 60χρονο με ένα πιστόλι 32 χιλιοστών.

Ο «Απάτσι» δέχτηκε έξι πυροβολισμούς. Τουλάχιστον η μια σφαίρα τον βρήκε στον ώμο. Εξαιτίας της διατρητικής ικανότητας που έχει το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση, η σφαίρα του διέλυσε τον ώμο και του προκάλεσε ανεπανόρθωτα τραύματα.

Κόσμος που έτυχε να περνά από το σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα εκείνη την ώρα και είχε τον 60χρονο άνδρα πεσμένο στο δρόμο και τραυματισμένο, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σημείο έφτασαν και άνδρες της ΔΙΑΣ, αφού κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία για πυροβολισμούς στην Καλλιθέα, αλλά τον έφτασαν, το θύμα είχε ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ήταν από τον Ευαγγελισμό που ενημέρωσαν την αστυνομία πως είχε μεταφερθεί εκεί θύμα επίθεσης με πιστόλι.

Ποιος ήξερε που είναι ο «Απάτσι»;

Ο «Απάτσι» ήταν αυτό που λέμε «γνωστός» της αστυνομίας εδώ και πολλά χρόνια. Στα μέσα της 10ετίας του ’90 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πιτ Παπαδάκου (σ.σ. συγγενούς του αστρολόγου) έξω από τον Ιππόδρομο στην Καλλιθέα το 1995 και το 2002 για τη δολοφονία ενός άλλου επιχειρηματία. Ωστόσο, φαίνεται ενώ είχε αρχικά καταδικαστεί, τελικά αθωώθηκε με βούλευμα. 

Ο 60χρονος είχε “πληρώσει” τις αποδράσεις αλλά και τις συμμετοχές του σε εξεγέρσεις, ενώ είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην επαρχία. 

Είχε πρωτοστατήσει σε εξεγέρσεις σε φυλακές και σε απεργίες πείνας. Το 2002 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές και τελικά βρέθηκε και συνελήφθη έναν χρόνο αργότερα.

Επέστρεψε στη φυλακή και συνέχισε να εκτίει την ποινή του έως το 2011 όταν και αποφυλακίστηκε. Είχε οικογένεια και παιδιά και από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή, είχε «εξαφανιστεί». Κανείς δεν γνώριζε που έμενε, που ήταν. Δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά κανένα τμήμα της αστυνομίας.

Οι αρχές που ερευνούν τη δολοφονία του εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ψάχνουν ήδη τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή και μπορεί να έχουν «πιάσει» το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ προσπαθούν να ξεδιαλύνουν και το τι έκανε ο «Απάτσι» στην Καλλιθέα.

Ποιός ήταν ο Βαγγέλης Πάλλης 

Κάτι περισσότερο από “παλιός γνώριμος” ήταν ο “Απάτσι”, Βαγγέλης Πάλλης κατά κόσμον, για την αστυνομία. Στις αρχές του ’90 είχε δολοφονηθεί στον Ιππόδρομο επιχειρηματίας με τον οποίο είχε σχέση. Πέντε χρόνια, ο Πάλλης κατηγορείται για τη δολοφονία, στο Ιππόδρομο, του Πιτ Παπαδάκου, ξαδέρφου του αστρολόγου. 

Οι πληροφορίες την εποχή εκείνη έλεγαν πως πίσω από τις δολοφονίες βρίσκονταν διαμάχες για υποθέσεις ναρκωτικών και στημένων αγώνων στον ιππόδρομο.

Από τις αρχές του 2000 συμμετείχε ενεργά σε εξεγέρσεις και στο λεγόμενο “κίνημα των φυλακών”. Μάλιστα το 2010 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση λόγω πολυήμερης απεργίας πείνας που έκανε σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν του δίνονταν άδειες.

Πέρα από την απόδραση το 2002, το 1998 είχε αποδράσει από το Α.Τ. Λαμίας αλλά είχε συλληφθεί εκ νέου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις