Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΕΛΑΣ: Ακόμα… αργεί η νέα μηχανοκίνητη ομάδα

ΕΛΑΣ: Ακόμα… αργεί η νέα μηχανοκίνητη ομάδα

Ακόμα… αργεί η σύσταση της νέας μηχανοκίνητης ομάδας της αστυνομίας.
Δεν είναι… και πού σίγουρο τελικά ότι θα λειτουργεί όπως η ΔΕΛΤΑ.
Πότε προβλέπεται να βγει στους δρόμους.

«Αργεί ακόμα η νέα μηχανοκίνητη ομάδα και δεν ξέρουμε εάν θα είναι στα πρότυπα της ομάδας ΔΕΛΤΑ που έδρασε τα προηγούμενα χρόνια». Αυτή ήταν η απάντηση αξιωματικού τις ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των διεργασιών για την σύσταση της νέας ουσιαστικά ομάδας που θα λειτουργήσει ως μηχανοκίνητη δύναμη αποτροπής επεισοδίων και βέβαια δεν θα ονομάζεται ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Άλλωστε και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να αποφύγουν την σύνδεση της νέας μηχανοκίνητης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ με την περιβόητη ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία στα «μάτια» των πολιτών είχε δημιουργήσει ένα πρότυπο άκρατης και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, επί δικαίων και αδίκων.

Οι σκέψεις των Αξιωματικών που έχουν αναλάβει, έπειτα από εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την σύσταση της νέας μηχανοκίνητης ομάδας, είναι να μην συσχετιστεί με την προηγούμενη ομάδα ΔΕΛΤΑ, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις και κυρίως οι εικόνες που δημιούργησε η τότε ομάδα ΔΕΛΤΑ, που σίγουρα δεν ήταν και οι καλύτερες.

Για το λόγο αυτό η νέα ομάδα, ναι μεν θα κινείται με μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού «παπάκια», πλην όμως δεν θα λειτουργεί όπως ο προκάτοχος της.

Οι σκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ είναι η νέα ομάδα να λειτουργεί στα πλαίσια καταστολής επεισοδίων, κοντά ή δίπλα στα ΜΑΤ με κυριότερη δουλειά της να είναι οι συλλήψεις ατόμων που προκαλούν επεισόδια, κυρίως όμως θα είναι η καταστολή με άμεση επέμβαση, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να εμφανιστούν τάχιστα τα ΜΑΤ.

Η νέα μηχανοκίνητη ομάδα θα εμφανιστεί στο δρόμο μετά το Νοέμβριο του 2019, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να την στελεχώσουν με τους 1.500 νέους Εδικούς Φρουρούς που θα προσλάβει η Αστυνομία και ήδη έχουν κινηθεί η διαδικασίες του διαγωνισμού.

Επίσης είναι δυνατόν η νέα μηχανοκίνητη ομάδα να λειτουργεί παράλληλα με τις ομάδες συλλήψεων που σκέπτονται επίσης να δημιουργήσουν οι επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια ομάδα που μας έρχεται από το παρελθόν και εμπνευστής της ήταν ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδης.

Η ομάδα συλλήψεων θα λειτουργεί πίσω από τα ΜΑΤ, θα φέρει ελαφρύ εξοπλισμό – κράνος, χειροπέδες, αντιασφυξιογόνα μάσκα, κροτίδες κρότου λάμψεις – σκοπός του βέβαια θα είναι η σύλληψη ταραξιών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις