Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Την πέταξαν στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν

Ελένη Τοπαλούδη: Την πέταξαν στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν

Πώς περιέγραψε τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο διοικητής που ανέλαβε να εξιχνιάσει την υπόθεση..
Θεωρεί πώς οι κατηγορούμενοι είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στη θάλασσα για να χαθούν τα ίχνη της.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η άτυχη κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της.
«Καμιά απόφαση του δικαστηρίου δεν θα ανακουφίσει τον πόνο μας», δηλώνει ο πατέρας της.
Άσεμνες χειρονομίες από τον Έλληνα κατηγορούμενο κατά τη μεταγωγή του.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να εξιχνιάσει την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη άρχισε να καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Πρόκειται για τον Θωμά Ζόβα, διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού.

Μόλις εντοπίστηκε το πτώμα όπως κατέθεσε ο μάρτυρας τα χτυπήματα στο πτώμα της παρέπεμπαν σε εγκληματική ενέργεια ενώ τόνισε ότι το τατουάζ της άτυχης κοπέλας στο πόδι βοήθησε στην ταυτοποίηση.

Από τις κάμερες όπως περιέγραψε ο μάρτυρας έφτασε στον νεαρό Αλβανό ο οποίος ήταν εκείνος που με τη μαρτυρία του οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του υποδεικνύοντας παράλληλα τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε αλλά και τα πράγματα της.

“Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια ” τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος αναφερόμενος στο διαμέρισμα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η άτυχη κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της. “Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια” τόνισε.

Click4more: Ράγισαν καρδιές με τις καταθέσεις των γονιών της! Στο νοσοκομείο η μητέρα της

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης . “Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν… είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει” τόνισε και σε μια προσπάθεια να καταδείξει την εκτίμηση του ότι και οι δυο πέταξαν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα σήκωσε στα χέρια του έναν αστυνομικό. ” Το να κουβαλήσει κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη” ανέφερε.

Αντιδράσεις από τους κατηγορούμενους

Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση των κατηγορουμένων. “Το αρνούμαι κατηγορηματικά “αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του “Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη ….” είπε.

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA .

Ομάδα γυναικών με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας φώναξε έξω από το δικαστήριο: ” Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη”. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου 2020.

«Καμιά απόφαση δεν  πρόκειται να ανακουφίσει τον πόνο μας»

Η μοίρα, πάντως, παίζει άσχημα παιχνίδια, καθώς η δίκη ξεκίνησε μια μέρα πριν από τα γενέθλιά της άτυχης φοιτήτριας. Ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης τόνισε ότι καμιά απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να ανακουφίσει τον πόνο που νιώθουν για τον χαμό της κόρης τους. Ζητά μάλιστα να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η ανώτατη ποινή που μπορεί να υπάρχει από τον ποινικό κώδικα.

Click4more: Προκλητικός ο ένας από τους δράστες! Η άσεμνη χειρονομία

Κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο ένας από τους δύο κατηγορούμενους ξέφυγε. Πρόκειται για τον Έλληνα, ο οποίος πριν μπει στο κτίριο έκανε άσεμνες χειρονομίες όπως διακρίνεται ξεκάθαρα και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις