Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελευθερία Αγραφιώτου: Ελεύθερος ο δολοφόνος, ανοιχτός ο φάκελος της υπόθεσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανοιχτός παραμένει για την Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο φάκελος της φριχτής δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου σε πάρκινγκ Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών συλλέγουν σπιθαμή προς σπιθαμή στοιχεία, προκειμένου να λύσουν το γρίφο της άγριας δολοφονίας της 69χρονης γυναίκας που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί όλο και επιστρέφουν στον πρώτο και βασικό ύποπτο, που δεν ήταν άλλος από τον επονομαζόμενο “δράκο” της Λ. Κηφισίας, οποίος είχε συλληφθεί μια – δυο ημέρες πριν την αποκάλυψη του πτώματος της άτυχης γυναίκας στο τρίτο εγκαταλειμμένο πάρκινγκ Σούπερ Μάρκετ, στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα το Μάιο του 2016, ο 30χρονος νεαρός είχε πραγματοποιήσει απανωτές επιθέσεις σε γυναίκες, είτε στην υπόγεια διάβαση στη Λ. Καποδιστρίου κοντά σε Σούπερ Μάρκετ της περιοχής, είτε σε μη πολυσύχναστους δρόμους στην περιοχή της Ν. Φιλοθέης.

Ωστόσο σήμερα το “Newsit.gr” φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί σημαντικό για τις περαιτέρω έρευνες των Αρχών. Την παραμονή και την προπαραμονή της εξαφάνισης της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου, ο 30χρονος “δράκος” είχε πραγματοποιήσει δυο απανωτές επιθέσεις σε γυναίκες, στην περιοχή του Αμαρουσίου και μάλιστα κοντά στο Σούπερ Μάρκετ στο οποίο διεπράχθη η δολοφονία.

Μάλιστα, κατά την ανάκριση του ο 30χρονος είχε πει στους Αστυνομικούς για τις επίμαχες ημερομηνίες πως είχε διαπράξει μια επίθεση σε γυναίκα και μάλιστα σε κλειστό χώρο, ίσως σε υπόγειο, χωρίς όμως ο ίδιος και λόγω των διαταραχών του να θυμάται που ακριβώς είχε κάνει την επίθεση.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, ανατρέχοντας στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν πως οι δυο επιθέσεις σε γυναίκες παραμονή και προπαραμονή της εξαφάνισης της Ελευθερίας Αγραφιώτου είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία οι δυο επιθέσεις που δεν είχαν πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο.

Αντιθέτως εκείνες τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης δεν υπήρξε ουδεμία καταγγελία γυναίκας που να δέχθηκε επίθεση σε κλειστό χώρο, πόσο μάλλον σε πάρκινγκ καταστήματος. “Ίσως ο ύποπτος να τρόμαξε με την αγριότητα που επέδειξε και για ένα μεγάλο διάστημα σταμάτησε τις επιθέσεις. Όταν πια διαπίστωσε πως για τουλάχιστον 30 ημέρες δεν είχε ανακαλυφθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας, ξαναβγήκε στην “πιάτσα”, πραγματοποιώντας αυτή τη φορά επιθέσεις στην υπόγεια διάβαση της Λ. Καποδιστρίου και στην γύρω περιοχή αποφεύγοντας το Μαρούσι, μέχρι τελικά που ανακαλύφθηκε το πτώμα της Αγραφιώτου και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη.

“Βέβαια όλα αυτά είναι εκτιμήσεις που κάνουμε βάση των εν εξελίξει ερευνών”. Λέει χαρακτηριστικά στo “Newsit.gr” Αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχουν… απλώσει στο τραπέζι τα λιγοστά στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και τα επανεξετάζουν, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ενδεχομένως κάποιο στοιχείο που ίσως δεν ειχε γίνει αντιληπτό στην πρώτη εργαστηριακή εξερεύνηση των ευρημάτων.

Ωστόσο και όσον αφορά στα αποτυπώματα, είναι όλα σε λανθάνουσα κατάσταση, καθώς έπειτα από 36 ημέρες στο τρίτο εγκαταλειμμένο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, τα όποια αποτυπώματα είχαν γεμίσει σκόνη και δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε