Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ελεύθεροι με όρους οι 5 αντιεξουσιαστές

Ελεύθεροι με όρους οι 5 αντιεξουσιαστές

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι πέντε φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Αγία Παρασκευή με  την κατηγορία συμμετοχής σε επεισόδια στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει  εκ νέου το συμβούλιο εφετών για το εάν θα εκδοθούν ή όχι στην Ιταλία όπως έχουν ζητήσει οι ιταλικές αρχές. Αναφορικά με τους περιοριστικούς όρους, αυτοί είναι: παρουσία τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα έως ότου συνεδριάσει ξανά το συμβούλιο.

Οι πέντε νεαροί αντιεξουσιαστές μαζί με άλλο ένα άτομο που αναζητείται κατηγορούνται ότι έλαβαν μέρος στα σοβαρότατα επεισόδια που έγιναν την Πρωτομαγιά στην Ιταλική πόλη. Στις 2 Μαϊου μετά από έφοδο της ιταλικής αστυνομίας σε γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών στο Μιλάνο μεταξύ άλλων είχαν προσαχθεί και 14 Έλληνες. Από τους προσαχθέντες είχαν ληφθεί δείγματα DNA και αποτυπώματα. Πιθανότατα μετά από έρευνες προέκυψαν στοιχεία σε βάρος κάποιων εξ αυτών και έτσι εκδόθηκε ένταλμα.

Η σύλληψη των νεαρών προκάλεσε την αντίδραση φίλων τους που προχώρησαν από χθες νωρίς το απόγευμα σε κατάληψη του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε