Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι 25 χρυσαυγίτες που προσήχθησαν για την επίθεση στις τρεις γυναίκες

Ελεύθεροι οι 25 χρυσαυγίτες που προσήχθησαν για την επίθεση στις τρεις γυναίκες
Φωτογραφία Eurokinissi

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 25 μέλη της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν το μεσημέρι στην Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και δύο ακόμη γυναικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο εφετείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης. Από τα 25 άτομα που είχαν προσαχθεί, τα 23 ήταν άνδρες και τα 2 γυναίκες.

Έρευνα πάντως διεξάγεται και για επίθεση και σε άλλους πολίτες, εκτός από τις τις δύο γυναίκες.

Η επίθεση

Οι γυναίκες δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση δέχθηκαν εκτός της δικαστικής αίθουσας και μέσα σε τρόλει έξω από το Εφετείο δύο γυναίκες, η μία εξ αυτών συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Την ίδια ώρα ομάδα χρυσαυγιτών ήταν κοντά στο τρόλεϊ.

Κάποιος μέσα από το τρόλεϊ κάτι φώναξε προς τους χρυσαυγίτες. Εκείνοι, εξαγριωμένοι προσπάθησαν να μπουν μέσα στο όχημα. Οι πόρτες δυστυχώς είχαν ανοίξει και ο οδηγός δεν πρόλαβε να τις κλείσει.

Οι δύο γυναίκες πανικόβλητες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα αλλά, ήταν αργά με αποτέλεσμα να δεχθούν άγρια επίθεση. Η μία δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα. Μάλιστα η μύτη της δικηγόρου έσπασε.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκηνυγητό και τους εντόπισε στην Μεσογείων. 25 άτομα, 23 άνδρες και δύο γυναίκες, προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ και τα θύματα της επίθεσης πήγαν εκεί για να τους αναγνωρίσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις