Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο – Σκότωσαν γνωστό επιχειρηματία

Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο – Σκότωσαν γνωστό επιχειρηματία

Νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής (07.05.2021) γνωστός επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών πηγαίνει στο νησί. 

Η ενέδρα θανάτου στήθηκε σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου, του ξενοδόχου Διονύση “Ντίμη” Κορφιάτη, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ. 

Η φονική επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, δίπλα από το θωρακισμένο όχημα του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε πάει σε γραφείο πολιτικού μηχανικού στην περιοχή 24ωρο στη Ζακύνθου. Και ενώ βρισκόταν εκεί, στο σημείο έφτασε ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και σταμάτησε στην πλευρά του δρόμου απέναντι από το γραφείο όπου βρισκόταν το θύμα.

Ο συνοδηγός κατέβηκε και αφού πυροβόλησε τον έναν από τους φρουρούς του 54χρονου, πέρασε το δρόμο και γάζωσε το γραφείο με το καλάσνικοφ, σκοτώνοντας τον γνωστό επιχειρηματία. 

«Την ώρα του περιστατικού βρισκόμασταν μέσα στο κατάστημα. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και βγήκαμε έξω για να δούμε τι είχε συμβεί. Το θύμα βρίσκονταν μέσα στο γραφείο ενώ αυτός που τον πυροβόλησε ήταν στο δρόμο» λέει στο newsit.gr υπάλληλος καταστήματος στην οδό Κολυβά.

Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. «Αυτή τη στιγμή είναι στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Οι γιατροί θα του αφαιρέσουν θραύσμα από σφαίρα που έχει στα πλάγια του σώματός του» λέει στο newsit.grξάδερφος του τραυματία.

Οι δράστες, που ήταν τουλάχιστον δυο, διέφυγαν με το ασημί αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο στο χωριό Αμπελόκηποι (πρώην Ρόιδο) του νησιού. Οι δράστες διέφυγαν με άλλο όχημα. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και το καλάσνικοφ με το οποίο εκτέλεσαν τον 54χρονο. 

Πέρυσι τον Ιούνιο, είχε στηθεί η πρώτη ενέδρα αλλά σ’ αυτήν έπεσε νεκρή η 37χρονη σύζυγός του, που ήταν η συνοδηγός στο σκουτεράκι που οδηγούσε ο Κορφιάτης στη θέση Λιθακιά. Απ’ τα πυρά είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο επιχειρηματίας αλλά γλίτωσε ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία, σε αντίθεση με την γυναίκα του που άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο του εγκλήματος.

Ντυμένοι αστυνομικοί 

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν ο Ντίμης Κορφιάτης και η σύζυγος του γίνονταν στόχος επίθεσης από δυο άτομα που τους πλησίασαν ντυμένοι αστυνομικοί. 

Οι δυο δράστες επιτέθηκαν στο ζευγάρι, με τη γυναίκα να σκοτώνονται επί τόπου και τον σύζυγό της να τραυματίζεται πολύ σοβαρά. 

Το παρελθόν του Κορφιάτη είχε απασχολήσει τότε τις αρχές, αφού εκεί είχαν αναζητήσει τα αίτια της αιματηρής επίθεσης. 

Ο επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν απασχολήσει για ναρκωτικά και μαστροπεία, ενώ είχε εκτίσει ποινή 4 ετών Απ’ όταν αποφυλακίστηκε δεν απασχόλησε τις Αρχές.

Φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από χρόνια στη Ζάκυνθο ήθελαν 54χρονο να είχε βοηθήσει τις αρχές του νησιού για την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2016 με λεία μισό εκατομμύριο ευρώ, όπου μάλιστα φέρεται να είχε παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χήτος, Μαρίνος Αλειφέρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις