Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους συλληφθέντες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Δίωξη για τρία κακουργήματα στους συλληφθέντες
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας σε βάρος των 2 συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα” οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (09.11.2019) στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.

Μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ο ένας από τους δυο συλληφθέντες άρχισε να βρίζει και μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα. «Μπινέδες, γ@@ω την Πα@@@@α σας, γα@@ το σπίτι σας, που@@@@ς», φώναζε την ώρα που αστυνομικοί τον μετέφεραν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Δείτε τη μεταγωγή τους

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος των 2 συλληφθέντων για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες των:

τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών
της διακεκριμένης περίπτωση όπλων
της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
της παράνομης οπλοφορίας,
της παράνομης οπλοχρησίας
της παράνομης οπλοκατοχής
και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

Παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο συλληφθέντων που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις