Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Ξημερώματα συνέλαβαν σπίτι του τον δεύτερο φοιτητή!

ΑΣΟΕΕ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Δύο νέοι, ηλικίας 22 και 25 ετών, που, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τα χθεσινά επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη ενός 25χρονου φοιτητή, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, έστησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας τα ξημερώματα της Τρίτης, 12.11.2019, έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έπειτα από τις ενέργειες ταυτοποίησης του φοιτητή, έφτασαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Χαλανδρίου και του έστησαν καρτέρι, περιμένοντας να εμφανιστεί. Κάτι που τελικά έγινε γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, 12.11.2019.

Αμέσως μόλις έφτασε στην εξώπορτα της πολυκατοικίας που διαμένει ο 25χρονος φοιτητής, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν μπροστά του και αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, του πέρασαν χειροπέδες.

Click4more: Σκοτωμός… Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή για τα επεισόδια στην AΣΟΕΕ! video

Στην συνέχεια, τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 11.11.2019, έξω από την ΑΣΟΕΕ είχε συλληφθεί άλλος ένας φοιτητής 22 χρόνων οποίος επίσης φέρεται από την Αστυνομία να συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αρνείται κάθε συμμετοχή στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και κατήγγειλε την αστυνομία

Στο μεταξύ στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκε και ο δεύτερος φοιτητής που συνελήφθη μετά τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ. Ο 25χρονος φοιτητής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 22 Νοεμβρίου.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Σε δηλώσεις του αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο χώρο του πανεπιστημίου και έκανε λόγο για σκευωρία, καταγγέλλοντας την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του σε μια προσπάθεια να «χτυπηθεί το φοιτητικό κίνημα», όπως ανάφερε. Συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 7 της Ευελπίδων, κράτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του 25χρονου και κατά της κατάργησης του ασύλου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις