Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία του Καναδά

Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία του Καναδά
Φωτογραφία αρχείου

Ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων επιτέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (21.10.2018) στην πρεσβεία του Καναδά, στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση και το σχετικό βίντεο.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά έγινε στις 6.10 π.μ. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλες, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαφανίστηκαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη ένας άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Να σημειωθεί ότι το κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία security.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα

Δείτε την ανάρτηση στο facebook

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.  Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις