Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι παρακολουθούσε η δράστιδα την Ιωάννα – Τι έκανε μετά την φρικιαστική πράξη της

βιτριόλι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη. “Κλειδί” η κατάθεση της οδηγού ταξί που την μετέφερε για πολλές μέρες. Η διαδρομή που ακολουθούσε.

“Επαγγελματική δουλειά από επαγγελματία του είδους”, χαρακτηρίζουν πλέον την υπόθεση με το βιτριόλι οι ερευνητές της Ασφάλειας Αθηνών, καθώς όσο περνά ο καιρός και οι έρευνες βρίσκουν τοίχους λαβυρίνθου, διαπιστώνουν με έκπληξη πως η “δουλειά” στήθηκε με όρους επαγγελματικούς.

Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το “μίτο της Αριάδνης”, που τους οδήγησε στις διαδρομές της μυστηριώδους γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας, τόσο διαπίστωναν με έκπληξη το μέγεθος του επαγγελματισμού, στο συγκεκριμένο χτύπημα.

Για το λόγο αυτό, πλέον, στην Ασφάλεια Αθηνών εξετάζουν το ενδεχόμενο, στην επίθεση να υπάρχουν ηθικός και φυσικός αυτουργός. Δηλαδή, άλλο πρόσωπο να έδωσε την εντολή για την επίθεση και άλλος δράστης να την πραγματοποίησε.

Η μαυροντυμένη γυναίκα με την μάσκα είχε μελετήσει, όχι μόνο το σχέδιο της επίθεσης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα κρύψει την ταυτότητα της στην παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και τις ημέρες που έκανε κατόπτευση του χώρου που σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί όχι μόνο κατάφεραν να διαπιστώσουν τις διαδρομές που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η μυστηριώδης γυναίκα, προκειμένου να δει το χώρο και να καταγράψει τις κάμερες που έχει τριγύρω, αλλά ακόμα και τον τρόπο διαφυγής της, που είναι απλός και συνάμα δύσκολος ερευνητικά για τους Αστυνομικούς. Η δράστιδα έφυγε από το σημείο με ταξί, που είχε μισθωμένο ημέρες πριν το περιστατικό.

Ακόμα και η οδηγός ταξί που έδωσε την κατάθεση στους Αστυνομικούς και παρά το γεγονός πως επί ημέρες μετέφερε την μυστηριώδη γυναίκα από το Μετς στην Αγία Ελεούσα, στην Καλλιθέα, επί της Λ. Θησέως, δεν ήταν σε θέση να δώσει επακριβώς τα χαρακτηριστικά της, καθώς: “…κάθε φορά που έμπαινε στο ταξί από το Μετς, φορούσε χειρουργική μάσκα, γάντια στα χέρια, πάντα ένα σκούρο πανωφόρι μακρύ, μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου και ίσως περούκα”, λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η οδηγός.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν την οδηγό, όταν έφτασαν στα χέρια τους βίντεο από την διαφυγή της μυστηριώδους γυναίκας. Από εκεί και έπειτα ο οδηγός τους εξιστόρησε στην κατάθεση του, ολόκληρο το σατανικό της σχέδιο.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας, η σατανική γυναίκα είχε επικοινωνήσει από τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ στο Μετς με εταιρεία ταξί, ζητώντας ένα όχημα.

Ο ταξιτζής που έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε, την μετέφερε στην περιοχή της Καλλιθέας, κοντά στην Αγία Ελεούσα, επίσης κοντά με το σημείο της επίθεσης. Η μυστηριώδης γυναίκα της είπε να την περιμένει, προκειμένου στην συνέχεια να την μεταφέρει στην Λ. Συγγρού, κοντά στον Άγιο Σώστη.

Click4more: Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστιδα προσπάθησε να επιτεθεί στην Ιωάννα και την προηγούμενη μέρα

Παράλληλα, στην πρώτη τους διαδρομή, είπε στην οδηγό ταξί πως ενδιαφέρεται για έναν οδηγό για μερικές ημέρες, καθώς είχε να κάνει κάποιες δουλειές, για να λάβει την απάντηση πως πρέπει να ενημερώσει για αυτό την εταιρεία του, καθώς ο ίδιος δεν είναι αυτόνομος. Έτσι και έγινε. Η σατανική γυναίκα επικοινώνησε με την εταιρεία και έκλεισε τελικά το ταξί για τις διαδρομές που ήθελε.

Σχεδόν επί μιάμιση εβδομάδα, μέρα παρά μέρα, η μυστηριώδης γυναίκα επικοινωνούσε με την εταιρεία, πάντα από τον συγκεκριμένο θάλαμο στο Μετς και ζητούσε το ίδιο ταξί, προκειμένου να μεταβεί στην Αγία Ελεούσα και στην συνέχεια στην Λ. Συγγρού, όπως έκανε άλλωστε και την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση στην Ιωάννα.

Όμως εκείνη την ημέρα έκανε μια κίνηση που τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε κάνει. Πριν μπει στο ταξί και ενώ είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση, σταμάτησε σε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ που βρίσκεται στην Αγία Ελεούσα, όπου και την περίμενε το ταξί, έκανε ένα ολιγόλεπτο τηλεφώνημα, μπήκε στο όχημα και έφυγαν για την Λ. Συγγρού. Μήπως, λοιπόν, αυτό το τηλεφώνημα έγινε στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την επίθεση;

Οι αστυνομικοί έχουν την “καμουφλαρισμένη” εικόνα της συγκεκριμένης γυναίκας, τόσο από κάμερες στο Μετς, όσο και από κάμερες στην Αγία Ελεούσα.

Οι καταθέσεις των υπόπτων

Από την πρώτη στιγμή, οι ερευνητές της Ασφάλειας Αθηνών πήραν καταθέσεις από τρεις γυναίκες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν διαφορές με την Ιωάννα και θα μπορούσαν να είχαν σχέση με την επίθεση.

Η πρώτη γυναίκα που εξετάστηκε, προέρχεται από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης, καθώς δυο χρόνια πριν είχαν μια σημαντική διαφορά.

“Πλέον η διαφορά που είχαμε έχει διευθετηθεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε την ημέρα και την ώρα που λέτε εγώ ήμουν….” φέρεται να είπε η συγκεκριμένη γυναίκα στους Αστυνομικούς, παρουσιάζοντας μάλιστα για την επίμαχη ημέρα ισχυρότατο άλλοθι, το οποίο μάλιστα διασταυρώθηκε από τις αρχές.

Η επόμενη γυναίκα που εξετάστηκε, προέρχεται από χώρα της βαλκανικής και κατά το παρελθόν είχε διαφορά ερωτικής φύσης με την Ιωάννα. Και η συγκεκριμένη είπε πως η διαφορά αυτή δεν υπάρχει πια, ενώ δήλωσε και μάλιστα με αποδείξεις, πως την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η τρίτη γυναίκα, που μάλιστα μέχρι πρότινος θεωρούνταν και βασική ύποπτη, προέρχεται από χώρα στα Βόρεια της “Γηραιάς Ηπείρου” και φαίνεται πως είχε εμμονή με την Ιωάννα και σχετίζονταν, με τρόπο έμμεσο, με το επαγγελματικό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας.
Στην κατάθεση της, υποστήριξε πως δεν έχει ουδεμία διαφορά με την 34χρονη, για την οποία μάλιστα είπε πως δεν την γνωρίζει, ενώ την ημέρα της επίθεσης δήλωσε πως βρισκόταν σε Δημόσια Υπηρεσία σε συγκεκριμένη περιοχή. Το άλλοθι που παρουσίασε, είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις