Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: “Πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε;” ρωτά η 34χρονη Ιωάννα

βιτριόλι

Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της έχει η άτυχη Ιωάννα, η 34χρονη γυναίκα που την περασμένη Τετάρτη (20.05.2020) έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η γυναίκα που φέρεται να της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο ενώ εκείνη περίμενε το ασανσέρ για να πάει στη δουλειά της. Το πότε θα βρεθεί η γυναίκα που της επιτέθηκε είναι κι εκείνο που ρωτάει συνεχώς η 34χρονη Ιωάννα.

Click4more: Σφίγγει ο κλοιός! Οι τρεις γυναίκες με αδύναμο άλλοθι

«Πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε» ρωτά συνεχώς η 34χρονη Ιωάννα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (29.05.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της. Οι πόνοι είναι αφόρητοι για την άτυχη γυναίκα.

«Αυτό που έλεγε εξ αρχής, αυτό και λέει και τώρα: ότι δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου. Αυτή τη γυναίκα δεν την γνώριζε» τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης, σημειώνοντας πως σε τέτοια εγκλήματα ο δράστης γνωρίζει το θύμα.

βιτριόλι

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι εξ όσων γνωρίζει, η αστυνομία δεν έχει ακόμα κάποιο στοιχείο ικανό για να οδηγηθεί σε σύλληψη. «Δεν έχω ενημέρωση εάν είναι κοντά ή όχι η αστυνομία στον εντοπισμό της δράστιδας» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι Αρχές, μπορεί να γίνει δουλειά…

Οι έρευνες

Στην τεχνολογία βασίζονται οι αστυνομικοί προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. Προσπαθούν να συνδέσουν μαρτυρίες, εικόνες από κάμερες ασφαλείας, δεδομένα από κινητά τηλέφωνα και στοιχεία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Click4more Όπλο της το βιτριόλι, «όπλο» των Αρχών η τεχνολογία! «Στενεύει» ο κλοιός – «Η Ιωάννα αρχίζει και θυμάται»

Οι ερευνητές της ΕΛΑΣ προσδοκούν σε βοήθεια από την τεχνολογία, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα από τη σάρωση του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, όπως και απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μέσα από τις 20 καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί εντόπισαν πρόσωπα σύμφωνα με τα οποία το θύμα είχε κατά το παρελθόν κάποια προστριβή έστω και ασήμαντη. Πρόσωπα από το φιλικό, οικογενειακό, αλλά και επαγγελματικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα άτομα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών και αν κάποιο από αυτά ήταν στην Καλλιθέα το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης χωρίς αιτιολογία θα μπει στη λίστα των υπόπτων.

Click4more Επίθεση με βιτριόλι: «Θέλω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» λέει η 34χρονη Ιωάννα – Ποιοι την ενημερώνουν

Σύμμαχος της αστυνομίας στην έρευνα που γίνεται για τα συγκεκριμένα άτομα είναι αν εμφανίζονται σε κάποια κάμερα ασφαλείας ή αν το κινητό τους τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα από την περιοχή. Οι αστυνομικοί αναμένεται να έχουν απαντήσεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα οι άνδρες της ΕΛΑΣ ευελπιστούν και σε μια νέα κατάθεση της 34χρονης. Θεωρούν δεδομένο πως όσο περνούν οι μέρες ίσως θυμηθεί κάποια λεπτομέρεια που μπορεί να τους βοηθήσει για τον εντοπισμό της γυναίκας που της έριξε το βιτριόλι.

βιτριόλι

«Δεν ψάχνουμε στο σκοτάδι», λέει ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της οικογενείας της 34χρονης Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στο Star ανέφερε πως η 34χρονη αρχίζει να θυμάται: «Η Ιωάννα βοηθάει στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι έχει περάσει. Προφανώς ότι της έρχεται στο μυαλό το εκμυστηρεύεται. Το ποιος, το γιατί, το γιατί καταστρέφεται ένας άνθρωπος».

Σχετικά με τη ψυχολογική κατάσταση της Ιωάννας, ο δικηγόρος της τόνισε ότι «Κάνει καλύτερες σκέψεις. Υπάρχουν σκέψεις αρκετές στο μυαλό της και αυτές τις σκέψεις πληροφορεί την αστυνομία και προσπαθεί και η αστυνομία, όσο μπορεί, να εξιχνιάσει αυτή την περίπτωση. Και η ίδια προσπαθεί να δώσει τις εξηγήσεις, τόσο στον εαυτό της, όσο και τους υπολοίπους».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις