Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Ψάχνουν το κρησφύγετο των τρομοκρατών

ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία Eurokinissi

Στην περιοχή των Εξαρχείων ψάχνουν οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το ασφαλές κρησφύγετο, αλλά και το γκαράζ της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η οποία μέσα σε διάστημα 9 μηνών επιχείρησε δυο φορές να σκοτώσει αστυνομικό, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χ. Τρικούπη.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βασιζόμενοι στην μαρτυρία του Αστυνομικού των ΜΑΤ, που το βράδυ της Δευτέρας (06.11.2017) είδε κατάματα τον τρομοκράτη να τον σημαδεύει με το Καλάσνικοφ και γλίτωσε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την ζωή του, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το κρησφύγετο της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας, είναι κάποιο οίκημα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, το οίκημα αυτό να έχει νοικιαστεί με πραγματικά και όχι με πλαστά στοιχεία, ώστε να είναι απολύτως “καθαρό”.
Άλλωστε, ακριβώς αυτή την κίνηση, προσπάθεια να νοικιάσει διαμέρισμα με τα πραγματικά του στοιχεία, είχε κάνει ο 29χρονος που συνελήφθη πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική, κατηγορούμενος για την αποστολή του τρομοδέματος που τραυμάτισε σοβαρά των πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπάδημο.

Το όπλο “ταυτότητα” της οργάνωσης

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, το Καλάσνικοφ με το οποίο οι δράστες προσπάθησαν να σκοτώσουν αστυνομικούς των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Μεταξά και Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, είναι ακριβώς το ίδιος όπλο με το οποίο, ίσως ο ίδιος άνθρωπος επιχείρησε να σκοτώσει αστυνομικούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις 10 Ιανουαρίου του 2017 αυτή την φορά από την οδό Αραχώβης.

Είναι δηλαδή το όπλο “ταυτότητα” της συγκεκριμένης οργάνωσης, όπως άλλωστε αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις: την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ».”

Όπως έλεγε στο Newsit.gr αστυνομικός με γνώση των ερευνών: “…ο συγκεκριμένος οπλοφόρος δυο φορές προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται πως προσπαθεί να “ζυγίσει” το όπλο στα χέρια του, καθώς το Καλάσνικοφ είναι δύσκολο όπλο και χρειάζεται εκπαίδευση. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν την επόμενη φορά θα πετύχουν το στόχο τους και θα χύσουν αίμα αστυνομικού”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις