Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρευνα για την αυτοκτονία κρατουμένου στο κρατητήριο του Α.Τ. Συντάγματος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πλήρη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε το πρωί της Τρίτης κρατούμενος στο Α/Τ Συνάγματος, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό.

Μάλιστα η έρευνα θα επεκταθεί και στην διερεύνηση τυχών πλημμελών μέτρων ασφάλειας για τον εν λόγω κρατούμενο, ο οποίος βρέθηκε στο κελί του κρεμασμένος με την μπλούζα του.

Ο 68χρονος είχε συλληφθεί την προηγούμενη Τρίτη έξω από από την Μητρόπολη Αθηνών να πουλάει ναρκωτικά, καθώς θεωρούσε πως το προαύλιο του ιερού Ναού του εξασφάλισε ασυλία για το εμπόριο του θανάτου.
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αυτοσχέδια σακουλάκια με ποσότητες χασίς, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρήκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους ενός κιλού και διακοσίων γραμμαρίων.
Ο Εισαγγελέας στον οποίο ο οδηγήθηκε αποφάσισε την προφυλάκιση του και ο 68χρονος όλο αυτό το διάστημα κρατούνταν στο Α/Τ Συντάγματος προκειμένου να οδηγηθεί κάποια στιγμή στης φυλακές.
Στις 07:30 το πρωί τις Τρίτης, ο φρουρός των κρατητηρίων έκανε τον συνηθισμένο έλεγχο διαπιστώνοντας έντρομος πως ο 68χρονος χρησιμοποιώντας την μπλούζα τους ως βρόγχο, είχε κρεμαστεί από το κάγκελο στο παράθυρο, βάζοντας έτσι τέλος στην ζωή του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο ο αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου απλά οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε