Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έσπασαν καταστήματα και τα ΕΛ.ΤΑ στην Πατησίων – Ζημιές χιλιάδων ευρώ – Καταστροφές από την ΑΣΟΕΕ ως την Κοδριγκτώνος [pics – vid]

καταστήματα Πατησίων
φωτογραφία αρχείου - eurokinissi

– Στις 10:10 μια ομάδα ατόμων βγήκε από την ΑΣΟΕΕ και ξεκίνησε τα επεισόδια
– Οι νεαροί έβαλαν στο στόχαστρο εμπορικά καταστήματα και τα ΕΛ.ΤΑ
– Πριν… κρυώσουν οι δηλώσεις Τόσκα για το σχέδιο της Αστυνομίας ήρθε η νέα επίθεση
– Εισαγγελική παρέμβαση για την καταδρομική στην Πατησίων
– Οργή των καταστηματαρχών για την “ελευθερία δράσης” των μπαχαλάκιδων
– Σπάνε και καίνε ανενόχλητοι οι αναρχικοί μέρα και νύχτα

Ημέρα και νύχτα η ένταση συνεχίζεται με ομάδες αναρχικών να… ξεπηδούν από παντού και να προκαλούν καταστροφές ή να επιτίθενται κατά αστυνομικών. Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε στις 10:10 στην Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Δείτε εδώ: Video ντοκουμέντο από την επίθεση

Πέρναγαν και έσπαζαν, λένε με οργή οι καταστηματάρχες που περιγράφουν ότι οι κουκουλοφόροι τρέχοντας περνούσαν από τις βιτρίνες και προκαλούσαν καταστροφές.

καταστήματα Πατησίων

Μια ομάδα ατόμων βγήκε από τον χώρο της σχολής και άρχισε να προκαλεί ζημιές σε εμπορικά καταστήματα αλλά και σε ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. που βρίσκεται κοντά.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με βόμβες εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κάποιοι και πάλι εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο, έκαναν ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ.

Οι νεαροί με πέτρες, καδρόνια και λοστούς άρχισαν να προκαλούν καταστροφές στα κοντινά καταστήματα και στα ΕΛ.ΤΑ.

Οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν άμεσα την αστυνομία ωστόσο μέσα σε μερτικά λεπτά οι άγνωστοι είχαν καταφέρει να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η επίθεση που από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία φέρεται να βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων όπου πραγματοποιείται κατάληψη και να έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μετά την επιδρομή η ομάδα των νεαρών φέρεται να βρήκε εν νέου καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ όπου η είσοδός τους στον πανεπιστημιακό χώρο προκάλεσε πανικό μεταξύ των φοιτητών.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου – Ε. Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις