Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έστειλαν 3,4 κιλά ηρωίνη με το… ταχυδρομείο, μέσα σε πίνακες!

Έστειλαν 3,4 κιλά ηρωίνη με το… ταχυδρομείο, μέσα σε πίνακες!
Φωτογραφία ΣΔΟΕ

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έπεσε ένας 27χρονος Νιγηριανός, που πήγε να παραλάβει δέμα με πίνακες. Μόνο που μέσα σε αυτό βρίσκονταν 3,4 κιλά ηρωίνη!

Η υπόθεση με τη μεταφορά των ναρκωτικών αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν κι έγινε η επιχείρηση του ΣΔΟΕ Αττικής και η σύλληψη του 27χρονου Νιγηριανού, λίγο αφού είχε παραλάβει το δέμα με την ηρωίνη.

Εκείνο που δεν… ήξερε ο 27χρονος ήταν πως το δέμα με την ηρωίνη που πήρε να παραλάβει «παρακολουθούνταν» από τις αρχές.

Μετά από συνεργασία του ΣΔΟΕ, του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και των συναρμόδιων γαλλικών αρχών και με την άδεια του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, το οποίο προερχόταν από τη Μοζαμβίκη και θα κατέληγε, μέσω Γαλλίας, στην Ελλάδα.  

Μέσα στο ταχυδρομικό δέμα, που προοριζόταν για παραλήπτη στην περιοχή των Αθηνών, υπήρχαν πίνακες λαϊκής αφρικανικής τέχνης και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ήταν καλά κρυμμένη η ποσότητα της ηρωίνης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, εμφανίστηκε σε κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών εταιρείας ταχυμεταφορών ο 27χρονος Νιγηριανός. Με τη χρήση πλαστής άδειας παραμονής, η οποία ανέγραφε ως στοιχεία κατόχου τα στοιχεία του παραλήπτη, παρέλαβε το ταχυδρομικό δέμα.

Και τότε, έγινε επέμβαση από κλιμάκιο υπαλλήλων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Από το ΣΔΟΕ εξετάζεται η συμμετοχή του σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τη μέθοδο της εισαγωγής τους μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Ο συλληφθείς, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις