Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έτσι έφτασαν στους 6 εμπρηστές της Μόριας – «Βλέπουν» υποκίνηση από ΜΚΟ

Έτσι έφτασαν στους 6 εμπρηστές της Μόριας – «Βλέπουν» υποκίνηση από ΜΚΟ

Hδη έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, όλοι τους Αφγανοί, οι 2 ασυνόδευτοι ανήλικοι 17 ετών, ή τουλάχιστον έτσι έχουν δηλώσει στην καταγραφή όσον αφορά στην ηλικία τους, ενώ ένα έκτο άτομο επίσης Αφγανός αναζητείται.

Με οδηγό τις πληροφορίες που είχαν από την αρχή για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του ΚΥΤ της Μόριας από ομάδες νεαρών, οι οποίοι με μπουκάλια στα χέρια με εύφλεκτο υγρό, πυρπόλησαν τον καταυλισμό όπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το newsit.gr οι αστυνομικοί προχώρησαν σήμερα σε πέντε συλλήψεις αλλοδαπών, τους οποίους κατηγορούν για τον εμπρησμό της δομής.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήδη έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, όλοι τους Αφγανοί, οι 2 ασυνόδευτοι ανήλικοι 17 ετών, ή τουλάχιστον έτσι έχουν δηλώσει στην καταγραφή όσον αφορά στην ηλικία τους, ενώ ένα έκτο άτομο επίσης Αφγανός αναζητείται.

Μάλιστα ο ένας από τους ανήλικους την επόμενη ημέρα του εμπρησμού είχε μεταφερθεί μαζί μ’ άλλους ασυνόδευτους ανήλικους σε δομή φιλοξενίας στην Πιερία, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους Αστυνομικούς.

Click4More Μόρια: Πέντε συλλήψεις για τον εμπρησμό – Αναζητείται έκτος δράστης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που έφτασαν στο νησί σχεδόν την ίδια ημέρα του εμπρησμού του ΚΥΤ, πραγματοποίησαν σαρωτικές έρευνες καταγράφοντας με ειδικά μηχανήματα ακόμα και τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων, μέσω του στίγματος που έδινε την επίμαχη ημέρα το κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης αποκαλυπτικά βίντεο που περιήλθαν στα χέρια των Αστυνομικών, αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις έδειξαν τελικά τους δράστες του εμπρησμού.

Όταν πια συγκεντρώθηκαν ικανά στοιχεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε συλλήψεις, σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία σε βάρος των νεαρών Αφγανών.

Ωστόσο η έρευνα δεν σταματά εκεί, καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις για υποκίνηση του εμπρησμού, ακόμα και από μέλη ΜΚΟ που δεν έχουν καν παρουσία στο νησί, όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς έπειτα από διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν σε 4 κλειστές ομάδες στο Facebook, όπου ανακάλυψαν μηνύματα για την καταστροφή του ΚΥΤ.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις