Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έβγαζαν χιλιάδες ευρώ από τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους – Έξι συλλήψεις

Έβγαζαν χιλιάδες ευρώ από τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους – Έξι συλλήψεις
photo Reuters

Στη σύλληψη πέντε Ελλήνων και ενός αλλοδαπού οι οποίοι αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους από τηλεφωνικές απάτες προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη Νίκαια.

Μάλιστα το ηγετικό μέλος της σπείρας είναι ήδη φυλακή και σύμφωνα με τις αρχές επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 22 Σεπτεμβρίου με μια ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει αναδρομικά συντάξεων, την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό μιας γυναίκας μέλους της συμμορίας.

Μάλιστα οι συνεργάτες μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα για να κάνει η γυναίκα ανάληψη μέρους του ποσού με τη χρήση τραπεζικής κάρτας και στη συνέχεια μετέβησαν σε υποκατάστημα στη Νίκαια προκειμένου να προβεί στην ανάληψη του υπολοίπου ποσού από το ταμείο.

Ωστόσο η ηλικιωμένη κατάλαβε τι είχε συμβεί και πρόλαβε να καταγγείλει τη συναλλαγή που πραγματοποίησε και αστυνομικοί που έσπευσαν στο υποκατάστημα συνέλαβαν την γυναίκα καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που την περίμεναν σε κοντινό σημείο.

Εκτός της ηλικιωμένης και μια άλλη γυναίκα έπεσε θύμα του αρχηγού της συμμορίας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς την είχε πείσει, τηλεφωνικά, να καταθέσει το ποσό των 2.850 ευρώ και το ποσό των 1.000 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή ώστε να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του ήδη κρατούμενου αρχηγικού μέλους της συμμορίας και άλλων μελών είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα είχαν εξιχνιαστεί 70 περιπτώσεις απάτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις