Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έχουν σε βίντεο τις στιγμές τρόμου στην Κοζάνη! Μελετημένες οι κινήσεις του 45χρονου με το τσεκούρι

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πήγε κι έφυγε από τα δικαστήρια Κοζάνης ο 45χρονος που μπήκε χθες στην Εφορία και επιτέθηκε με τσεκούρι σε υπαλλήλους, τραυματίζοντας τέσσερις υπαλλήλους. Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι κινήσεις του μέσα στη ΔΥΟ έχουν καταγραφεί καρέ καρέ.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 45χρονος οδηγείται στις φυλακές, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, όπου εισέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης (16.07.2020) και χτύπησε εν ψυχρώ τέσσερις υπαλλήλους, τραυματίζοντας τους τρεις πιο σοβαρά. Οι δυο από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Ο δράστης έμεινε σχεδόν τέσσερις ώρες στα γραφεία ανακριτή και εισαγγελέα και απολογήθηκε για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Δείτε τη στιγμή που φυγαδεύεται 

Η επίθεση του 45χρονου με το τσεκούρι στην Εφορία της Κοζάνης έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι αρχές να μπορούν να δουν καρέ καρέ τις κινήσεις του δράστη. Τη στιγμή που επιτίθεται με το τσεκούρι στους υπαλλήλους, τη μάχη σώμα με σώμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, ο οποίος με τη βοήθεια υπαλλήλων κατάφερε, αφού πάλεψε μαζί του για πολλή ώρα, να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει.

Click4more Επίθεση με τσεκούρι: Μάχη για την ζωή τους δίνουν 2 από τους 4 εφοριακούς θύματα του 45χρονου

Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.

Ο 45χρονος πήγε στη ΔΟΥ Κοζάνης οπλισμένος σαν… «αστακός, αφού στο σακίδιό του βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς, ενώ από τις έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι!

Click4more Επίθεση με τσεκούρι: Ενημέρωση για την υγεία των εφοριακών ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στη ΔΟΥ Κοζάνης έδειξε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης στον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, που το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στον τόπο όπου έγιναν όλα για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ περιηγήθηκε στους χώρους της ΔΟΥ και ειδικά στο 2ο όροφο όπου εκτυλίχθηκε η δολοφονική επίθεση και το αιματηρό περιστατικό.

Όλοι στην Κοζάνη και ιδιαίτερα οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας Κοζάνης είναι συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι από την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Πιτσιλής τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, κλιμάκιο ψυχολόγων θα βρεθεί στο νοσοκομείο για να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Οι τραυματίες

Στην Εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο από τους τρεις τραυματίες που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης ενώ η τρίτη τραυματίας νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν άντρα 56 ετών και δύο γυναίκες 47 και 67 ετών.

Click4More Κοζάνη: «Αποφασισμένος να σκοτώσει»! Μαρτυρίες σοκ για την επίθεση με τσεκούρι (video)

Όπως ανακοινώθηκε από νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” ο 56χρονος νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Η 47χρονη είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η 67χρονη νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Με πληροφορίες και από kozan.gr, kozanimedia.gr και e-ptolemeos.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις