Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση με τσεκούρι: Μάχη για την ζωή τους δίνουν 2 από τους 4 εφοριακούς θύματα του 45χρονου

Επίθεση με τσεκούρι: Μάχη για την ζωή τους δίνουν 2 από τους 4 εφοριακούς θύματα του 45χρονου

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης με τσεκούρι μέσα στην ΔΟΥ Κοζάνης. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. Με μηχανική υποστήριξη 2 από τους τραυματίες.

Στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται από χθες το απόγευμα με μηχανική υποστήριξη οι δυο από τους τρεις πιο σοβαρά τραυματίες της δολοφονικής επίθεσης με τσεκούρι, εν ώρα εργασίας στη ΔΟΥ Κοζάνης, από τον 45χρονο δράστη.

Με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε νωρίς το πρωί η διοίκηση του νοσοκομείου περιγράφει την κατάσταση των ασθενών, λίγες ώρες μετά της μεταφορά τους με ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης :

“Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Click4More Κοζάνη: «Αποφασισμένος να σκοτώσει»! Μαρτυρίες σοκ για την επίθεση με τσεκούρι (video)

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη”.

Το χρονικό της επίθεσης 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15 το μεσημέρι της Πέμπτης (16/07/2020), κρατώντας μία πλαστική σακούλα , μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου.  Του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος και μετά επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. 

Αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο “δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος.

“Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα…

Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε “τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις