Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φασιστική επίθεση σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια [pics]

Φασιστική επίθεση σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια [pics]
Φωτογραφία ΚΕΕΡΦΑ

Άγρια επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα στα Εξάρχεια ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου. Άγνωστοι τον πλησίασαν και τον αιφνιδίασαν, ενώ περπατούσε στη Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης μίλησε για κλασική περίπτωση φασιστικής επίθεσης, από οργανωμένη ομάδα. Όπως περιέγραψε, οι άνδρες που του επιτέθηκαν στα Εξάρχεια φορούσαν μαύρα παντελόνια και μαύρα μπουφάν, είχαν κοντοκουρεμένα μαλλιά και ήταν καλογυμνασμένοι. Ο γνωστός φωτορεπόρτερ συσχέτισε την άγρια επίθεση που δέχτηκε με το γεγονός πως έχει καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς γι’ αυτό τον είχαν στοχοποιήσει.

Ήταν 03:30 τα ξημερώματα όταν ο Αλέξανδρος Σταματιάδης έφυγε από το μαγαζί στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του. Ανέβαινε τη Ζωοδόχου Πηγής όταν στη συμβολή με την οδό Σμολένσκι δέχτηκε την επίθεση από τρεις άνδρες, ηλικίας 35 έως 40 ετών, μαυροντυμένους, με κοντά κουρεμένα μαλλιά και γυμνασμένα σώματα.

Φωτογραφία ΚΕΕΡΦΑ

Οι δυο τον πλησίασαν από πίσω και ο τρίτος από το πλάι. Η επίθεση δεν κράτησε παρά δυο λεπτά, με τους δράστες να τον αφήνουν αιμόφυρτο στο σημείο. Κόσμος που περνούσε αργότερα από το σημείο, τον μετέφερε στον ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, σύμφωνα με όσα είπε στο ΚΕΕΡΦΑ.

Μιλώντας για το περιστατικό στα Εξάρχεια στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δεν έκρυψε πως πρόκειται για μια φασιστική, στοχοποιημένη επίθεση. «Όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά», είπε.

Φωτογραφία ΚΕΕΡΦΑ

«Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο», περιέγραψε.

Εκτός από εκείνον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του, λίγο αφότου έφυγαν από το μαγαζί όπου είχαν βρεθεί. Παρά το γεγονός ότι ο Αλ. Σταματίου είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε προσπάθησαν να του την κλέψουν.

Φωτογραφία ΚΕΕΡΦΑ

«Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν», λέει. Ακόμη, αναφέρει: «Ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ’ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ’ όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια. Το ζήτημα πρέπει να πάρει την πολιτική του διάσταση», κατέληξε ο γνωστός φωτορεπόρτερ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις