Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φιλοπάππου: “Φύλλο και φτερό” κάνει η αστυνομία στέκια αλλοδαπών στην Αθήνα

Φιλοπάππου: “Φύλλο και φτερό” κάνει η αστυνομία στέκια αλλοδαπών στην Αθήνα

– Έρευνες της αστυνομίας… μέσα στις φυλακές για τον εντοπισμό των ληστών
– “Συζητούν” με κρατούμενους για παρόμοιες υποθέσεις που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις
– “Σαρώνουν” και στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας
– Τι κατέθεσε η φίλη του αδικοχαμένου 25χρονου

“Συζητήσεις”, με προφυλακισμένους αλλοδαπούς που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της ληστείας σε τουρίστες και πολίτες στην Ακρόπολη και στο Λόφο Φιλοπάππου, έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ξεδιαλύνουν το μυστήριο και τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια ληστείας στο Φιλοπάππου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ακόμα και οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες επιθέσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που είναι δυνατόν να συμβάλουν στις έρευνες, εάν βέβαια αποφασίσουν να βοηθήσουν τις Αρχές.

“Σαρώνουν” τα στέκια των αλλοδαπών

Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας “σαρώνουν” τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να “ανοίξουν” τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που πραγματοποιούν ληστρικές επιθέσεις σε ζευγαράκι και τουρίστες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκε και χθες η προσαγωγή υπόπτων από διάφορα στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την επίμαχη περιοχή που σημειώθηκε ο θάνατος του 25χρονου φοιτητή.

Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής (17.08.2018) κλήθηκε εκ νέου στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η 23χρονη φίλη του θύματος, η οποία είναι από την Πορτογαλία και το τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δει τα πρόσωπα των νέων προσαχθέντων στα γραφεία της Ασφάλειας, προκειμένου να αναγνωρίσει ενδεχομένως τον άνθρωπο που λήστεψε την ίδια, καθώς στην κατάθεση της έχει πει πως συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του μελαψού άνδρα που της άρπαξε το πορτοφόλι, το κινητό της αλλά και τα προσωπικά της έγγραφα.

“Ο Νίκος βρέθηκε ξαφνικά στο κενό”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 23χρονη στην κατάθεση της υποστήριξε ότι:”…είχαμε καθίσει σ’ ένα σημείο με θέα. Ξαφνικά αισθανθήκαμε την παρουσία ανθρώπων. Ήταν τρεις μελαψοί άνδρες οι οποίοι μας πλησίασαν και με την απειλή αντικειμένων, κατσαβίδια η μικρά μαχαίρια, επιχείρησαν να μας ληστέψουν.

Ο ένας από αυτούς άρπαξε από τον ώμο μου το σάκο μου και άρχισε να τoν ψάχνει. Εγώ είχα στρέψει την προσοχή μου στον άνδρα που έψαχνε τα πράγματα μου, ενώ δίπλα μου ο Νίκος μιλούσε με τρόπο έντονο με τους άλλους δυο μελαμψούς άνδρες. Δεν κατάλαβα τι έγινε… ο Νίκος βρέθηκε ξαφνικά στο κενό, ενώ οι ληστές έφυγαν, αφού πρώτα μας είχαν πάρει τα τηλέφωνα, τα χρήματα μας και τα δικά μου προσωπικά έγγραφα»

Επιθεώρηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ στον λόφο

Στο μεταξύ ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με το επιτελείο του Αρχηγείου και συνοδευόμενος από Αξιωματικούς της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, περπάτησε ολόκληρο το Λόφο του Φιλοπάππου, προκειμένου να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” τις δυσκολίες που παρουσιάζει η ιδιομορφία της περιοχής, με τα δαιδαλώδη μονοπάτια και την παντελή απουσία φωτισμού, σχεδόν στο σύνολο του Λόφου.

Σκοπός βέβαια τις επισκέψεις και μάλιστα χωρίς την συνοδεία…τηλεοπτικών συνεργείων, ήταν η αναμόρφωση του σχεδιασμού αστυνομεύσεις τις περιοχής, ώστε να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού οι ληστρικές συμμορίες αλλοδαπών και Ρομά που δρουν σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις