Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φυλακές Αυλώνα: Επίθεση κρατουμένου σε σωφρονιστικό υπάλληλο

Φυλακές Αυλώνα: Επίθεση κρατουμένου σε σωφρονιστικό υπάλληλο
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Επίθεση από κρατούμενο δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής (29.09.2019) σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών νέων Αυλώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newist.gr, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διανομής του βραδινού συσσιτίου.

Ο υπάλληλος φαίνεται πως αρνήθηκε να ανοίξει μια κοινόχρηστη πόρτα για να περάσει ο κρατούμενος. Εκείνος εκνευρίστηκε και κατά πληροφορίες άρχισε να βρίζει και να φτύνει τον σωφρονιστικό.

Λίγα λεπτά αργότερα, την ώρα που ο σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στον κυρίως χώρο κράτησης, ο κρατούμενος φέρεται να του επιτέθηκε πισώπλατα.

Πιθανότατα μόνο με τα χέρια του, χτύπησε τον υπάλληλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού τραυματίζοντάς τον. Ο υπάλληλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να δει αν ο δράστης της επίθεσης κρατούσε κάποιο αντικείμενο, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάποιο παράπτωμα μέσα στις φυλακές. Ο κ. Καρακίτσος τόνισε ότι ο συνάδελφός του είναι καλά στην υγεία του, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και έχει ένα χτύπημα πίσω αριστερά στο κεφάλι.

Σχολιάζοντας γενικώς την κατάσταση υπογράμμισε ότι «μας κάνει τρομερή εντύπωση ότι οι κρατούμενοι επιτίθενται τόσο εύκολα και χωρίς λόγο. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος που δέχθηκε επίθεση είναι εξαιρετικά ψύχραιμος. Η κατάσταση στη φυλακή δεν είναι καθόλου καλή. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις για δουλειά και να καταλήγεις αντί για το σπίτι σου στο νοσοκομείο».

Ο ίδιος αποκάλυψε στο newsit.gr ότι χθες το βράδυ οπότε σημειώθηκε η επίθεση, στο κατάστημα κράτησης ήταν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι για περίπου 230 κρατούμενους. «Μάλιστα αυτή η αναλογία και είναι από τις καλές που υποτίθεται υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές» τόνισε.

Ακούστε τι είπε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις