Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φυλακές Δομοκού: Με βαρύ παρελθόν ο ισοβίτης που έδειρε τον «ληστή με τα μαύρα»

φυλακές Δομοκού
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Αλβανός που είχε διαπράξει ένα απ’ τα στυγερότερα εγκλήματα έχοντας κατασφάξει στην Καλαμάτα 3χρονο αγοράκι και τον 35χρονο Αλβανό πατέρα του, έγινε ο πρωταγωνιστής επεισοδίου ξυλοδαρμού στις φυλακές Δομοκού με θύμα έναν Έλληνα, γνωστό ως μέλος της συμμορίας οι «ληστές με τα μαύρα».

Μπάλα… η αιτία για το ξύλο στις φυλακές Δομοκού

Ο 39χρονος Αλβανός, χτύπησε τον Έλληνα συγκρατούμενο στο προαύλιο μετά από έντονη λογομαχία που φέρεται να είχαν παίζοντας μαζί μ’ άλλους «ποδόσφαιρο». Το θύμα της επίθεσης μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας καθώς έφερε χτυπήματα στο κεφάλι του. Ο Έλληνας, που τον Ιούνιο του 2019 είχε διαπράξει ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κρατείται στην πτέρυγα Δ2 των φυλακών μαζί καταδικασμένο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η απόλυτη φρίκη: Έσφαξε 3χρονο αγοράκι

Ο 39χρονος Αλβανός πάντως είναι καταδικασμένος για το διπλό άγριο έγκλημα που έγινε κοντά στην Πιπερίτσα [Καλαμάτα] στις 29 Νοεμβρίου 2011 με θύματα τον 3χρονο Κέρι και τον 35χρονο πατέρα του Φιλίπ Μεσάι. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έπιασαν την άκρη της υπόθεσης αναλύοντας τις τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος. Ο δράστης, συνελήφθη στην Αθήνα και το έγκλημα έγινε κατόπιν «παραγγελίας» από Καλαματιανούς – μέλη κυκλώματος το οποίο εκβίαζε καταστηματάρχες και διακινούσε ναρκωτικά στην πόλη.

Click4more: Δομοκός: Αλβανός βαρυποινίτης έδειρε άγρια τον καταδικασμένο για ληστείες Γιάννη Δημητράκη

Ήταν η περίοδος που οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, συγκλονίζονταν από τις εν ψυχρώ εκτελέσεις όπως αυτή με θύμα 29χρονο πορτιέρη [11-11-2008], αλλά και εκείνη τον Φεβρουάριο 2010, όταν ο κατασκευαστής Παναγιώτης Θ. Γυφτέας, βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ο 46χρονος ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Το δεύτερο έγκλημα σοκ

Ο δολοφόνος μαχαίρωσε τον μικρό Κέρι στο λαιμό και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πατέρα του. Πατέρας και γιος, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε ριχτεί σε κανάλι κοντά στην Πιπερίτσα. Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κωτακίδης, φανερά συγκλονισμένος από την αγριότητα με την οποία σφαγιάστηκε το αγοράκι, είχε αναφέρει στην έκθεσή του ότι το παιδί έφερε κακώσεις στη λαρυγγική χώρα από τέμνον όργανο και ότι ο πατέρας έφερε κακώσεις στο κεφάλι από βολίδα κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ίδιος, δεν προέκυπτε να είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ του δράστη ή των δραστών με τα θύματα. Ο Φιλίπ Μεσάι είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια και ζούσε στο Πλατύ. Εργαζόταν περιστασιακά ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής, ενώ συμμετείχε και ως αναβάτης σε τοπικούς αγώνες ιππασίας. Η σύζυγός του με τα 4 παιδιά τους ζούσαν στην πόλη Κούξι στη Βόρεια Αλβανία -κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο- και είχαν έρθει στη Μεσσηνία λίγες μέρες πριν από το φονικό, για την ελαιοσυγκομιδή.

Βασίλης Χήτος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις