Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Για τον Κουφοντίνα η επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ – Ανάληψη ευθύνης

Για τον Κουφοντίνα η επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ – Ανάληψη ευθύνης
Φωτογραφία InTime News

Με απειλές για «τεράστιες συνέπειες» σε περίπτωση που ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πάρει άδεια, αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στις 15 Μαΐου.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με κείμενο που φέρει την υπογραφεί «Αναρχικοί/ες» στο indymedia. Αιτία της επίθεσης ήταν και αυτή τη φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η έβδομη άδεια που έχει ζητήσει και δεν του έχει χορηγηθεί.

Μάλιστα διατυπώνεται ξεκάθαρη απειλή πως αν το αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη δεν γίνει δεκτό, «οι συνέπειες θα είναι τεράστιες».

Η ομάδα υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση της 15ης Μαΐου στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γινόταν προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία βουλευτών και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι δράστες της επίθεσης είχαν σπάσει αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων κι εκείνο του Νότη Μηταράκη.

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Όπως αναφέρουν οι αναρχικοί στο κείμενό τους, αφού πρώτα επιτέθηκαν στην ομάδα ασφαλείας με δυναμίτες, έσπασαν αυτοκίνητα βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και το έκαναν «σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άδεια που δικαιούται».

Οι αναρχικοί κάνουν λόγο για «εκδικητικότητα του κράτους και της ευρύτερης εξουσίας που αντιπροσωπεύεται κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, ΝΔ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και η οποία, όπως λένε «είναι ενδεικτική του πόσο φοβούνται τόσο τον Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα»!

Και καταλήγουν με την απειλή: «Αν δεν δοθεί άμεσα η άδεια οι συνέπειες θα είναι τεράστιες».

Αυτή δεν ήταν η μοναδική ανάληψη ευθύνης. Η ομάδα «Αναρχικοί/ες Ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες» και πάλι με αφορμή την άδεια που ζητά ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα.

Εκεί, όπως αναφέρουν σε κείμενό τους, παραβίασαν την πόρτα και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του εκλογικού περιπτέρου. Κάνουν δε λόγο για «ευυπόληπτους» και «φιλήσυχους» πολίτες (σ.σ. έτσι τους αναφέρουν) που τους… χάλασαν τα σχέδια και περιόρισαν τη φωτιά και δεν κάηκε ολοσχερώς το εκλογικό περίπτερο.

Σε άλλη ανάληψη ευθύνης, η αναρχική ομάδα «Μαύρος Μαής» υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (25.05.2019) σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Και αυτή η επίθεση έγινε για την άδεια που ζητά ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις