Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάφκα και γκαράζ των τρομοκρατών ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε καμένο “μίλησε” και “είπε” πολλά στην Αντιτρομοκρατική καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε κλαπεί πριν από έναν ολόκληρο χρόνο από το Χαλάνδρι και είχε πλαστές πινακίδες.

Τα δυο αυτά στοιχεία λένε πολλά στους αστυνομικούς. Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε “εξαφανιστεί” για ένα χρόνο σημαίνει πως οι τρομοκράτες είχαν τη δυνατότητα να το κρύψουν. Πιθανότατα σε κάποιο κλειστού τύπου γκαράζ.

Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι τρομοκράτες διαθέτουν υποδομή η ύπαρξη υποδομής εύκολα οδηγεί σε υπόνοιες για ύπαρξη και κάποιας γιάφκας.
Η γιάφκα δικαιολογείται και από το γεγονός ότι οι τρομοκράτες είχαν στη διάθεσή τους πλαστές πινακίδες κάτι που απαιτεί έναν χώρο ενός υποτυπώδους εργαστηρίου.
Κάπως έτσι αρχίζουν και τα ερωτήματα για το ποια είναι τελικά η οργάνωση πίσω από το αποτυχημένο χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας.
Εάν πρόκειται για την οργάνωση που “χτύπησε” και στην Γαλλική Πρεσβεία, αλλά και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και την πρεσβεία του Μεξικού, τότε μιλάμε για σαφή αναβάθμιση μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης που μοιάζει αποφασισμένη να δώσει “δυναμικό” παρόν “χτίζοντας” υποδομές.
Την ίδια ώρα όμως έμπειροι αξιωματικοί τονίζουν στο newsit.gr ότι κλεμμένα αυτοκίνητα που έμεναν “αποθηκευμένα” για καιρό χρησιμοποιεί η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, όπως στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης κατά της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αμερικής.
Εάν μιλάμε λοιπόν για τον “Επαναστατικό Αγώνα” τότε μιλάμε και για την “τρίτη γενιά” της οργάνωσης που μοιάζει να ανανεώνεται. Άλλωστε το newsit.gr είχε επισημάνει εδώ και μήνες ότι υπάρχουν πληροφορίες για στρατολόγηση νέων μελών στις τάξεις της οργάνωσης.
Είτε στη μια, είτε στην άλλη περίπτωση πάντως η ίδια η βόμβα μαρτυρά έλλειψη εμπειρίας. Ο κατασκευαστής έδειξε την απειρία του κάνοντας ταυτόχρονα δυο λάθη. Ένα στη συνδεσμολογία και ακόμη ένα στο μείγμα του εκρηκτικού.
Σε κάθε περίπτωση όμως είτε πρόκειται για τη νέα οργάνωση που “μεγαλώνει”, είτε για την παλιά που “ανανεώνεται” η Αντιτρομοκρατική έχει να αντιμετωπίσει μια οργάνωση που αποκτά δομές και τεχνογνωσία, αλλά και εμπειρία οργανώνοντας χτυπήματα στην καρδιά της Αθήνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε