Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιάννης Λαγός: Στο ίδιο κελί με τον πυρηνάρχη του Περάματος

Γιάννης Λαγός: Στο ίδιο κελί με τον πυρηνάρχη του Περάματος

Η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δυο άνθρωποι που γνωρίζονται καλά και από… παλιά, θα μοιραστούν και το ίδιο κελί στις φυλακές Δομοκού. Είναι ο Γιάννης Λαγός και ο Αναστάσιος Πανταζής, ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Ο Γιάννης Λαγός μπορεί να προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τη φυλακή, μπορεί να έκανε προσπάθεια να αποφύγει τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνται και τα άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (με τη βούλα της Δικαιοσύνης) αλλά τελικά, εκεί βρέθηκε.

Το Σάββατο, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, ο εισαγγελέας του αρνήθηκε την κράτηση στον Κορυδαλλό και την ίδια μέρα τον έστειλε στο Δομοκό.

Εκεί, αφού πέρασε το πρώτο βράδυ στην απομόνωση λόγω μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Γιάννης Λαγός, αφού βγήκαν και τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, βρήκε και τον… συγκάτοικό του στο κελί.

Σε ένα κελί στο ισόγειο των φυλακών, στην πτέρυγα όπου κρατούνται και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Λαγός θα συγκατοικήσει με έναν παλιό του γνώριμο, τον πυρηνάρχη του Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή.

Ο πυρηνάρχης Περάματος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 24 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και των μελών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία οδήγησαν και στην καταδίκη του από το δικαστήριο ο Πανταζής ήταν ο επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου τόσο στην επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ αλλά και σε εκείνη σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ο Γιάννης Λαγός, πιθανότατα, θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και το γεγονός ότι πρέπει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Ο Λαγός θα υποβάλει αίτημα για μεταγωγή στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις