Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γιάννης Μακρής: Έτσι έφτασαν στην σύλληψη του συνεργού του δολοφόνου

Γιάννης Μακρής: Έτσι έφτασαν στην σύλληψη του συνεργού του δολοφόνου

Στη “φάκα” της αστυνομίας ο αδερφός και συνεργός του δολοφόνου του Γιάννη Μακρή.
Πως οι αστυνομικοί τον “υπνώτισαν” για να νομίζει ότι τους ξεγέλασε.
Τι περιμένουν οι Ελληνικές αρχές από την έκδοσή του στην χώρας.

Στα «δίχτυα» της Βουλγαρικής Αστυνομίας έπεσε ο συνεργός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ασύλληπτος καθώς φέρεται να είχε διαφύγει στην Βουλγαρία, αμέσως μετά την σύλληψη του δολοφόνου και αδελφού του στην Ελλάδα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όλο αυτό το διάστημα, να κρύβονταν ακόμα και στην χώρα μας.

Πως τον “αιχμαλώτισαν”

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί είχαν φροντίσει όλο αυτό το διάστημα με τρόπο έντεχνο να «κοιμίσουν» τον 35χρονο αδελφό του αρχιεκτελεστή και δολοφόνου του προκειμένου να πιστέψει πως έχουν χάσει το ίχνη του.

Άλλωστε υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες, τόσο στις Ελληνικές όσο και στις Βουλγαρικές Αρχές, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καταφέρει να διαφύγει από την Βουλγαρία, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Στις 26 του Ιούλη και ενώ είχε προηγηθεί μια «υπόγεια» επιχείρηση της Βουλγάρικης αστυνομίας που είχε στόχο την «ύπνωση» του Αστυνομικοί Ειδικής Υπηρεσίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σύλληψη στο Χάσκοβο

Μάλιστα η σύλληψη του έγινε στην πόλη Χάσκοβο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Τουρκία. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο δήθεν για ελέγχους τροχαίας, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον αδελφό του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή, καθώς πίστευαν πως στο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε υπήρχε βαρύς οπλισμός και ίσως να χρειαζόταν να δοθεί μάχη για την σύλληψη του.

Με δεδομένο το γεγονός πως το Χάσκοβο είναι κοντά στα Ελληνικά και τα Τουρκικά σύνορα, τόσο οι Έλληνες Αστυνομικοί όσο και οι Βούλγαροι συνάδελφοι τους που έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα να είχε διαφύγει στην Τουρκία, ακόμα και στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του.

Είχαν φύγει από την Ελλάδα με… ΚΤΕΛ

Όπως είχε προκύψει από τα στοιχεία ο 31χρονος από το σημείο τις δολοφονίας διέφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος αδερφός του. Μάλιστα την επομένη της εκτέλεσης, τα δυο αδέλφια έφυγαν από Ελλάδα για Βουλγαρία, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ο 31χρονος λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του Γ. Μακρή επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί μ’ έναν φίλο του, προκειμένου να εκτελέσει ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου», και συνελήφθη.

Από την πρώτη στιγμή που οι Έλληνες Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Βούλγαρο, ενημέρωσαν τις Βουλγάρικες Αρχές προσκειμένου να εντοπίσουν των 35χρονο συνεργό και αδελφό του.

Έκτοτε οι Βούλγαροι αστυνομικοί, σήκωσαν κάθε «πέτρα» στην πατρίδα τους προκειμένου να εντοπίσουν τον και αδελφό του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες και να τον εκδώσουν στην Ελλάδα.

Πλέον οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής, περιμένουν με ενδιαφέρον την έκδοση του 35χρονου στην Ελλάδα, με την ελπίδα πως ίσως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατήσει διαφορετική στάση από τον αδελφό του που αρνείται τα πάντα για την δολοφονία και να μιλήσει, κυρίως για τους ηθικούς αυτουργούς του «συμβολαίου θανάτου» και κυρίως για τα κίνητρα τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις