Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: «Βροχή» οι μαρτυρίες – Έσπασαν τα τηλέφωνα στην ΕΛΑΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: «Βροχή» οι μαρτυρίες – Έσπασαν τα τηλέφωνα στην ΕΛΑΣ

Περισσότερες από 100 τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών προς τις αστυνομικές αρχές έχουν γίνει μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο στα οποία απεικονίζονται οι δύο εκτελεστές να φτάνουν λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία στο σημείο που γάζωσαν με 10 σφαίρες το Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι εικόνες που παρουσίασε χθες και το newsit.gr, στις οποίες φαίνονται οι δύο δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να πλησιάζουν το σπίτι του αστυνομικού συντάκτη, είχε σαν αποτέλεσμα κινητοποιηθούν πολλοί πολίτες και μεταφέρουν πληροφορίες προς τις διωκτικές αρχές, με κάποιες από αυτές να ελέγχονται για το εάν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Άτομα τα οποία βρίσκονταν κοντά στο σημείο που έγινε η δολοφονία, αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας και κινούνταν πεζή ή με τα αυτοκίνητα τους, ανέφεραν στους αστυνομικού ότι είδαν μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν άτομα με τους σωματότυπους και το ρουχισμό των δραστών.

Ωστόσο από όλες παραπάνω τις μαρτυρίες εξετάζονται οι πιο σημαντικές, δηλαδή αυτές που ταιριάζουν με την ώρα του εγκλήματος αλλά και με την απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Πρώτη φορά με σκούτερ

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου σε δολοφονική ενέδρα χρησιμοποιείται από τους δράστες ένα μικρού κυβισμού δίκυκλο, ένα σκουτεράκι. Και παρότι σε περίπτωση καταδίωξης δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τις μηχανές της ΕΛ. ΑΣ, ωστόσο όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί το συγκεκριμένο μηχανάκι μπορεί να ελιχθεί εύκολα μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας και να περάσει απαρατήρητο. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το πιο δημοφιλές δίκυκλο μικρό κυβισμού με τις περισσότερες πωλήσεις, όποτε κυκλοφορεί ευρέως στους δρόμους της Αθήνας.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τους δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει και άλλο όχημα για τη διαφυγή τους.

Να… ξεφορτώθηκαν το σκουτεράκι σε κάποιο χώρο και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, έτσι ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

«Σαρώνουν» κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι αστυνομικοί κλίνουν προς το παρόν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να εκπληρώσουν ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου. Κατέστρωσαν με κάθε λεπτομέρεια την αιματοβαμμένη επιχείρηση τους, ενώ όπως όλα δείχνουν παρακολουθούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του θύματος του.

Click4More Γιώργος Καραϊβάζ – Ιατροδικαστής στο newsit.gr: «Θανατηφόρες οι 9 από τις 10 σφαίρες»

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν όλα τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους, προσπαθούν να “καθαρίσουν” την πινακίδα του δίκυκλου των δραστών. Αν κι ακόμα δεν έχουν καθαρή εικόνα για τα στοιχεία της πιστεύουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ξέρουν σε όποιον ανήκει το σκουτεράκι. Αν δηλαδή έχει κλαπεί για να χρησιμοποιηθεί στη φονική ενέδρα ή νοικιάστηκε από κάποια εταιρία μίσθωσης οχημάτων.

Την ίδια ώρα σαρώνονται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που μπορεί να πραγματοποιήθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας λίγη ώρα πριν αλλά και μετά τη δολοφονία. Δηλαδή εάν οι δύο εκτελεστές μίλησαν με κάποιο άλλο πρόσωπο προκειμένου να ενημερωθούν ότι φτάνει ο Γιώργος Καραιβαζ στο σπίτι του ή ότι πραγματοποίησαν με επιτυχία την αποστολή τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις