Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γιος παπά και γνώστης πολεμικών τεχνών ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι κλώτσησε τον Γ. Μπουτάρη!

Γιος παπά και γνώστης πολεμικών τεχνών ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι κλώτσησε τον Γ. Μπουτάρη!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Παρασυρμένοι» από το πλήθος που έβριζε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν στις απολογίες τους οι τρεις συλληφθέντες που δικάζονται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει και πλησίασα για να δω ποιο ήταν το πρόσωπο αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία» είπε μεταξύ άλλων ο 20χρονος που κάθεται στο εδώλιο. Ο ίδιος ομολόγησε ότι κλώτσησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Επίσης κατά τη διάρκεια της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη αλλά και από τον πατέρα του, ο οποίος είναι ιερέας.

Τον ισχυρισμό ότι παρασύρθηκε από το πλήθος προέβαλλε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, 36 ετών. «Δε γνώριζα ποιο πρόσωπο βαράνε και πήγα κι εγώ. Έκανα μεγάλο λάθος και ζητάω συγγνώμη» είπε στην απολογία του. Από την πλευρά του ο τρίτος κατηγορούμενος είπε ότι δεν χτύπησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλλά κινήθηκε προς το αυτοκίνητο ακολουθώντας το πλήθος που βρίσκονταν στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν τόσο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία συνόδευε τον Γ. Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της επίθεσης όσο και ο αστυνομικός που συνόδευε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η κ. Γούλα περιέγραψε το περιστατικό και έκανε λόγο όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για οργανωμένη επίθεση. «Ξαφνικά έγινε ένα… ντου σα να δόθηκε το σύνθημα από κάπου» είπε χαρακτηριστικά.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης και συγγενείς των κατηγορούμενων. Η δίκη έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί με την πρόταση του εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξης κοινής ειρήνης.

Πηγή: dailythess

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις