Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Γλίτωσε την φυλακή ο Τάσος Μαντέλης – 140.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής

Γλίτωσε την φυλακή ο Τάσος Μαντέλης – 140.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής

Ακριβά θα πληρώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, την παραμονή του εκτός φυλακής καθώς καλείται να καταβάλει 140.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής των 5 ετών που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Συνολικά ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει εκτός φυλακής 140.000 ευρώ. «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τάσος Μαντέλης ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενω επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου. Παράλληλα, ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τάσου Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μολις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζητησε ο Τάσος Μαντέλης.

Αντίθετα, με τον Τάσο Μαντέλη, στη φυλακή θα οδηγηθεί το το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς, Ηλιας Γεωργίου. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινη κάθειρξης 11 ετών. Η συνηγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητησει αναίρεση της αποφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής. Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Αριστείδη Μαντά, πρώην συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις