Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Οι έρευνες σε βόθρο για την κάρτα μνήμης της κάμερας

Γλυκά Νερά: Οι έρευνες σε βόθρο για την κάρτα μνήμης της κάμερας

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά, όπου τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο σπίτι της οικογένειας, αναζητώντας επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν “φως” στη στυγερή δολοφονία.

Ειδικότερα, αναζητούσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας και την οποία φρόντισε να βγάλει, να κόψει και να πετάξει στη λεκάνη της τουαλέτας ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οι αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο «καθάρισαν» το βόθρο της μεζονέτας -καθώς δεν υπάρχει ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή- και εκεί θα αναζητήσουν την κάρτα μνήμης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής ασφαλείας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Νορβηγικού πανεπιστημίου NTNU, μίλησε στο “Live News” για την κάρτα μνήμης και την κάμερα ασφαλείας που κατέστρεψε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν.
«Είναι πιθανό να ανακτηθούν κάποια δεδομένα. Μια φυσική καταστοφή δεν σημαίνει ότι κάνει εντελώς μη ανακτήσιμα όλα τα δεδομένα από την κάμερα», ξεκαθάρισε ο κ. Κάτσικας αναφορικά στην κάρτα μνήμης.

Click4more: Γλυκά Νερά: Ντοκουμέντο του Live News με τη σπασμένη πόρτα της μεζονέτας – Το ψέμα του συζυγοκτόνου (video)

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να προκύψει τι ώρα ξηλώθηκε η κάμερα και βγήκε η κάρτα, σημείωσε: «Από την ακριβή εγκατάσταση και της σύνδεσης του δικτύου μέσα στο σπίτι. Είδα ότι είναι μια wifi κάμερα που μιλά με κάποιο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια καταγραφή των στοιχείων της κάμερας μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τις τεχνικές της προδιαγραφές και τον τρόπο που έχει συνδεθεί».

«Δεν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να επανεργοποιήθηκε η επιλογή να στέλνονται οι ειδοποιήσεις», σημείωσε για την μη ύπαρξη δραστηριότητας από τις 01:30.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και η ρήξη στο ζευγάρι

Στο μεταξύ, βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας και νέα στοιχεία για τη ρήξη στη σχέση της Κάρολαϊν και του Μπάμπη. Όπως αποκάλυψε το MEGA, υπήρξε λήρης ρήξη από πέρυσι τον Ιούλιο. Υπάρχουν άτομα που ίσως καταθέσουν σύντομα και θα επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός. “Κλειδί” στην υπόθεση θα αποτελέσουν τα ευρύματα από τα κινητά τηλέφωνα δράστη και θύματος, σχετικά με τα μηνύματα που αντάλλαζαν και τις κλήσεις που είχαν κάνει.

Click4more: Γλυκά Νερά: Ψυχρός και νάρκισσος – Ρωτούσε τι λέει ο κόσμος και δεν θεωρεί εαυτόν «τέρας»

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε ραγδαία επιδείνωση από τον Ιάνουάριο του 2021, όταν φαίνεται να σταματούν εντελώς οι επαφές με την οικογένεια της Κάρολαϊν στην Αλόννησο. Υπήρχαν ευρύτερα προβλήματα. Η μητέρα του Μπάμπη ανέφερε για παράδειγμα ότι δεν είχε κρατήσει το παιδί στην αγκαλιά της. Το είχαν δει για πολύ λίγο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υπήρχε απόσταση μεταξύ του ζευγαριού και της οικογένειας του Μπάμπη. Η κατάσταση επιδεινωνόταν. Φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα στο εσωτερικό του ζευγαριού. Υπήρχε ένα εσωτερικό ζήτημα για το ποιος συνεισφέρει περισσότερο οικονομικά στις αγοραπωλησίες.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις