Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος για το έγκλημα

Γλυκά Νερά Αγγελική Νικολούλη σε Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Φωτογραφία: Intime

«Κατέστρεψα τη ζωή μου, κατέστρεψα τη ζωή της οικογένειάς μου» φέρεται να είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι από κοινού αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ήταν 19.45 το απόγευμα της Τρίτης, 22.06.2021, όταν έγινε γνωστό πως ο συζυγοκτόνος οδηγείται στην φυλακή για την δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν, στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Πιο συγκεκριμένα, θα οδηγηθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, σε συνθήκες ειδικής κράτησης λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα, λόγω του άγραφου Νόμου της φυλακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα είναι μόνος του στο κελί, καθώς μαζί του θα είναι τρεις ακόμα κρατούμενοι. Ο ένας, μάλιστα, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Δείτε τις εικόνες της μεταφοράς του από την Ευελπίδων στον Κορυδαλλό

Γλυκά Νερά Γλυκά Νερά Γλυκά Νερά

Το κελί του 32χρονου είναι κοντά σε αυτό που βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο Αναγνωστόπουλος έχει κάνει τεστ κορονοϊού, που σημαίνει ότι δεν θα περάσει την περίοδο 14ήμερης καραντίνας, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω»

Ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους: «Ήταν μια πολύωρη ανάκριση. Αρκετές ερωτήσεις, αρκετές διευκρινίσεις. Δεν άλλαξε τίποτα από την προανακριτική του απολογία. Ομολογημένη πράξη ήταν και ομολογημένη πράξη είναι. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν και δόθηκαν οι απαντήσεις από τον κατηγορούμενο».

Στην συνέχεια ο δικηγόρος του είπε πως η υπόθεση έχει εξέλιξη γιατί θα προσκομιστούν κι άλλα στοιχεία. Και συνέχισε: «Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω πέρα από την συγγνώμη που είναι μικρή λέξη, είναι η φράση με την οποία έκλεισε και την απολογία του: “Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”.

Click4more: Γλυκά Νερά: Τρεις λέξεις είπε στους δημοσιογράφους ο συζυγοκτόνος πριν πάει Κορυδαλλό

Εξήγησε τα πάντα, έδωσε την οπτική του για την κρίσιμη κατάσταση που ήταν. Γνώμονας ήταν το παιδί του. Οι εντολές που μου είχε δώσει ήταν πως θέλει να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για την μέριμνα του παιδιού του».

Αναφορικά με την ξηλωμένη κάμερα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου τόνισε πως προσκομίστηκαν στοιχεία που «επιβεβαιώνουν εν μέρει την άποψη που εκφράζει ο εντολέας μου».

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε συνεργό, ενώ ακόμη σημείωσε πως ο κατηγορούμενος θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες.

«Δεν προσχεδίασα τον φόνο» επέμεινε στην 5ωρη απολογία του ο Αναγνωστόπουλος – Ζήτησε μάρτυρες και μια συγνώμη για τα μάτια του κόσμου

Νωρίτερα, επί πέντε ώρες απολογούνταν για το έγκλημα ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος κατηγορούμενος. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε στον ανακριτή δύο αιτήματα.

Το πρώτο αφορά στο να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, για να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα της κάρτας μνήμης ενώ το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, στη πολύωρη απολογία του, η οποία εστιάστηκε κυρίως στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της δολοφονίας, φέρεται υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί.

Click4more: Γλυκά Νερά: «Λόγος πρόωρης αποφυλάκισης η ιδιότητα του πατέρα» – Σπαράζει καρδιές για την Λυδία η μητέρα της Κάρολαϊν

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους.

Στη συνέχεια όπως πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου άρχισαν μία κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και που κατέστρεψε τη ζωή του, τις δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.

Δολοφονία, «θέατρο», ομολογία και τώρα… Δικαιοσύνη

Θυμίζουμε εδώ πως ο 33χρονος κατηγορείται για δύο κακουργήματα:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Θανάτωση ζώου

Επίσης κατηγορείται και για δύο πλημμελήματα:

  • Ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση
  • Ψευδή καταγγελία στις αρχές.

Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του.

Κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή ήταν και πάλι ψυχρός, ανέκφραστος και με το βλέμμα… όχι και χαμηλωμένο.

Φωτογραφίες: Intime.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις