Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: «Λόγος πρόωρης αποφυλάκισης η ιδιότητα του πατέρα» – Σπαράζει καρδιές για την Λυδία η μητέρα της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά

Αρχαία τραγωδία θυμίζει η υπόθεση σοκ στα Γλυκά Νερά, καθώς το μόλις ενός έτους μωρό της Κάρολαϊν, έχει χάσει πια και τους δύο τους γονείς, αφού ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε τη μαμά του.

Η γιαγιά της μικρής Λυδίας, Σούζαν, δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η αγκαλιά του γαμπρού της που την παρηγορούσε μέχρι πριν από έξι μέρες, ήταν τελικά αυτή του δολοφόνου της κόρης της. Μέχρι τώρα, τη μικρή Λυδία φρόντιζε η οικογένεια του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, ωστόσο η μητέρα της Κάρολαϊν, μέσω του δικηγόρου της, εξέφρασε την επιθυμία να μεγαλώσει το παιδί μαζί της στην Αλόννησο σε ένα ιδανικό, όπως ειπε, περιβάλλον…

Μάλιστα η οικογένεια της Κάρολαϊν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, σε κλίμα συνεννόησης με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.

«Ο Μπάμπης δεν χάνει τη γονική μέριμνα με το νέο Νόμο»

Καθόλου τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται αυτές οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 21 ετών μητέρα του.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη, η οποία εξηγεί στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, πως δίνουν «πάτημα» στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, άρα και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Click4more: Δεν προσχεδίασα τον φόνο επέμεινε στην 5ωρη απολογία του ο πιλότος – Ζήτησε μάρτυρες και μια συγνώμη για τα μάτια του κόσμου

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσής του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.

Γλυκά Νερά

Το κλειδί όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες είναι η γονική μέριμνα

Αν ο καθ’ ομολογία δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακόμη και να αποφυλακιστεί πρόωρα.

«Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα», τόνισε.

Στο επίκεντρο η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει προσωρινά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, ενώ η οικογένεια της Κάρολαϊν θα μπορούσε σε περίπτωση καταδίκης του 33χρονου, να ζητήσει να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.

Το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και στη συνέχει θα παρθεί η απόφαση για το πού θα πάει η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Μετά θα ακολουθηθεί δεύτερη διαδικασία και αφορά στο δικαστήριο που θα συνεδριάσει για το πού θα πάει οριστικά η επιμέλεια του παιδιού.

Γλυκά Νερά

Μητέρα της Κάρολαϊν: «Έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι που θα είναι η χαριστική βολή»

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας της Κάρολαϊν, Αθανάσιος Χαρμάνης, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Έκανε λόγο για «μεγάλη υποκριτική δεινότητα» του δολοφόνου. «Δημιούργησε πολλές πληγές ιδιαίτερα στη μητέρα αυτή.», τόνισε.

Click4more: Γλυκά Νερά: Τι κρύβει η κατεστραμμένη πόρτα στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού

«Ενημέρωσα την Εισαγγελέα Ανηλίκων για την κατάσταση που βρίσκεται η μητέρα της Κάρολαϊν, για το σπίτι που διαμένουν και την επιθυμία τους να μεγαλώσουν το παιδί. “Έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι που θα είναι η χαριστική βολή” μου είπε η ίδια».

«Οι σχέσεις των γιαγιάδων είναι καλές. Να το σταθμίσουν, ξέρουν καλύτερα εκείνες. Φαντάζομαι αν υπάρχει συμφωνία αλληλοεκτίμησης και σεβασμού, τότε και η Εισαγγελέας δεν θα διαφωνήσει.», τόνισε.

«Η δίκη είναι σε άλλο κλίμα, το θέμα παιδί είναι σε πολύ διαφορετικό κλίμα. Δεν υπάρχει ίχνος διάθεσης για αντιδικία για το παιδί.», ξεκαθάρισε.

Γλυκά Νερά

Εν βρασμώ ή προμελετημένη η δολοφονία της Κάρολαϊν;

Ερωτηθείς για τη δολοφονία ο κύριος Χαρμάνης τόνισε: «Ο βρασμός ψυχικής ορμής ερμηνεύεται σαν μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος, ένας άνθρωπος που κοιμάται πως μπορεί να προκαλέσει αυτή την αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος; Και δεύτερον για ποιο συναίσθημα μιλάμε, για έναν άνθρωπο που δεν έδειξε ίχνος ενσυναίσθησης; Ήταν τόσο πολύ έξυπνος και οργανωτικός για να προβεί σε μεθοδευμένες κινήσεις μετά την πράξη. Υπάρχει προμελέτη και ψάχνουμε το κίνητρο».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις