Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Προκλητικά απαθής ο συζυγοκτόνος – Θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνοθεσία της δολοφονίας της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά

Τα όσα ανέφερε για το χρονικό της δολοφονίας της συζύγου του, Κάρολαϊν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, πριν αλλά κυρίως μετά το στυγερό έγκλημα, σοκάρουν, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τα περιγράφει με συγκροτημένη σκέψη, αλλά και απάθεια.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος θυμάται ένα-ένα τα βήματα που έκανε, προκειμένου να αποκρύψει το έγκλημα, ενώ -προκειμένου να γίνει πιστευτός- έκρυψε ακόμα και τις βέρες τους και το δακτυλίδι αρραβώνων της Κάρολαϊν στο ντεπόζιτο της βενζίνης.

Κατά τη συμπληρωματική προανακριτική απολογία του, στις 3 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, ο 33χρονος περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα, άνοιξε τα συρτάρια, πέταξε τα πράγματα που είχαν μέσα για να φανεί ότι μέσα στο δωμάτιο είχαν μπει ληστές.

Επίσης κάποια στιγμή κατέβηκε στο υπόγειο και παραβίασε το παράθυρο αναφέροντας «μη με ρωτάτε πως ακριβώς το έκανα δεν θυμάμαι. Θυμάμαι, όμως, ότι κάποια στιγμή ξεβίδωσα κάποιες βίδες, βγήκε το παράθυρο και το ακούμπησα στο πάτωμα. Ανέβηκα στο σαλόνι, ανακάτεψα και εκεί τα πράγματα που είχα για να φαίνεται ότι είχαν ψάξει και εκεί ληστές».

Ο κατηγορούμενος για να μην αφήσει αποτυπώματα χρησιμοποίησε τα γάντια της μηχανής του.

“Εξαφάνισε” τα κοσμήματα

Και φυσικά, είπε ψέματα και για τα χρήματα τα οποία, όπως είπε, δεν υπήρχαν στο σπίτι, αλλά φρόντισε να εξαφανίσει τα λιγοστά κοσμήματα τους, τα οποία στη συνέχεια τα πέταξε.

«Το μόνο αξίας που υπήρχε στο σπίτι ήταν οι δύο βέρες μας και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Κάρολαϊν. Αυτά τα πήρα και τα έβαλα σε μία μικρή νάιλον σακούλα και τα πέταξα μέσα στο ντεπόζιτο της μηχανής μου, που είχα στο γκαράζ. Λεφτά μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν. Τις επόμενες μέρες έβγαλα τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο και τα πέταξα σε ένα κάδο απορριμμάτων», περιέγραψε ο κατηγορούμενος, που για 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις αρχές και να καλύψει τα ίχνη του.

Click4more: Γλυκά Νερά: «Μίλησε» το κινητό του πιλότου! Τι έκανε πριν και μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Μέσα σε όλα όσα σκέφτηκε ήταν και να ανοίξει ένα παιχνίδι “Monopoly” για να πει αργότερα στους αστυνομικούς ότι εκεί είχαν με τη γυναίκα του βάλει 9,5 χιλιάδες ευρώ, τα οποία πήραν οι ληστές.

«Κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα που είχαμε στο σαλόνι και έβγαλα από μέσα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας», περιέγραψε επίσης στους αστυνομικούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις