Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ίλιον: Ο ληστής πήρε λίγα λεφτά και… τις ψιλές του από την 100χρονη γιαγιά

Ίλιον: Ο ληστής πήρε λίγα λεφτά και… τις ψιλές του από την 100χρονη γιαγιά

Η 100χρονη γιαγιά που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στο Ίλιον τα ξημερώματα της Παρασκευής (11.06.2021) αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι της.

Όλα έγιναν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, όταν ο δράστης (που είχε και άλλους τρεις συνεργούς στη ληστεία) εισέβαλε στον πρώτο όροφο του οικήματος στο Ίλιον όπου μένει η 100χρονη γυναίκα με τη συγγενή της, η οποία την προσέχει.

Ο δράστης σκαρφάλωσε από ένα δέντρο και από μια πλαϊνή κατασκευή, πέρασε στο μπαλκόνι του σπιτιού και από το παράθυρο μπήκε στο σπίτι.

Θεώρησε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι της θα ήταν ένας εύκολος στόχος. Όταν της πήρε το τσαντάκι με τα λιγοστά της χρήματα που είχε στο μαξιλάρι της, η γυναίκα ξύπνησε και άρχισε να φωνάζει. Και τότε εκείνος δεν δίστασε να τη χτυπήσει.

Αρχικά, όπως περιέγραψε η συγγενής της που μένει μαζί της, η ηλικιωμένη φώναξε κι εκείνος για να μην τον καταλάβουν, της έβαλε το χέρι του στο στόμα για να τη φιμώσει, κάνοντάς της έναν μώλωπα στο σημείο. Αλλά η γιαγιά αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και προσπάθησε να τον απωθήσει, ρίχνοντάς του δυο μπουνιές. Ο δράστης τη χτύπησε στα χέρια και της ζητούσε να του πει που είχε χρήματα και κοσμήματα.

Από τον θόρυβο ξύπνησε και η γυναίκα που μένει με την 100χρονη στο διαμέρισμα στο Ίλιον. Από εκείνη, ο ληστής πήρε 350 ευρώ. «Όλα μου τα λεφτά» όπως είπε η γυναίκα.  

Αυτή ήταν η λεία του από τη ληστεία στο σπίτι μιας γυναίκας 100 ετών: 350 ευρώ και κάτι ψιλά. Και ένα ξύλινο χρηματοκιβώτιο, που όπως ήταν άδειο. Το διαπίστωσε και ο ληστής όταν το έσπασε σε κοντινό παρτέρι για να πάρει το περιεχόμενο που φανταζόταν ότι είχε.

Ο δράστης, όπως περιέγραψε η συγγενής της ηλικιωμένης, ήταν αθίγγανος, μικρόσωμος, κοντός και αδύνατος. Φορούσε μάσκα και ίσως γάντια.

Δείτε τη μαρτυρία της γυναίκας 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις