Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη των ”νταήδων” που ξυλοκόπησαν διασώστη του ΕΚΑΒ

Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη των ”νταήδων” που ξυλοκόπησαν διασώστη του ΕΚΑΒ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο νεαρών που ξυλοκόπησαν έναν διασώστη του ΕΚΑΒ και επιτέθηκαν σε έναν αλλοδαπό, τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Και οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 23 χρόνων, βρέθηκαν σήμερα μαζί με τους δικηγόρους τους και τις οικογένειές τους ενώπιον του Αυτόφωρου Δικαστηρίου Ηρακλείου έχοντας κατηγορίες σε βάρος τους για πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Ωστόσο, εξαιτίας του ότι έλειπαν κάποια έγγραφα από τη δικογραφία – και συγκεκριμένα τα πορίσματα του ιατροδικαστή – η πρόεδρος του Δικαστηρίου αφού προχώρησε σε σύσταση στους δύο νεαρούς στο να προσέχουν την συμπεριφορά τους έδωσε αναβολή της υπόθεσης η οποία αναμένεται να εκδικαστεί εκ νέου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Στο πλευρό του διασώστη όλο το… ΕΚΑΒ

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διασώστες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους.

Μάλιστα, είχε κηρυχθεί στάση εργασίας από το Σωματείο με αποτέλεσμα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι εξυπηρετούνταν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι διασώστες καταδικάζουν αυτό το απίστευτο γεγονός και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Εν αναμονή εξιτηρίου για τον 46χρονο

Στο ΠαΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 46χρονος στην Γναθοχειρουργική Κλινική με τραύματα κυρίως στο πρόσωπο, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται καλή, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠαΓΝΗ Στέλιο Κτενιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο cretapost. Σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη ο 46χρονος είναι καλύτερα και δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Αθλητές του κικ μποξ οι δύο νεαροί που χτύπησαν τον διασώστη του ΕΚΑΒ και ένα ακόμη άτομο

Το απίστευτο περιστατικό βαρβαρότητας εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ηράκλειο με τους δύο νεαρούς να περνούν από το γραφείο διασωστών του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Αλικαρνασσού, και χωρίς λόγο και αιτία να «ξέσπούν» στο σταθμευμένο ασθενοφόρο αλλά και σε παρακείμενα οχήματα και να επιτίθενται χωρίς λόγο σε ένα διασώστη του ΕΚΑΒ ο οποίος τους ζήτησε τον λόγο, αφού προηγουμένως είχαν επιτεθεί και σε έναν αλλοδαπό, με τους δύο άνδρες να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον τους.

Οι δύο νεαροί, αθλητές του κικ μπόξ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχαν εμπλακεί και νωρίτερα σε άλλο καβγά σε κεντρικό σημείο της πόλης, όμως αφέθησαν ελεύθεροι αφού δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος τους. Οι συστάσεις της Αστυνομίας πάντως φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο καθώς λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί της Υ.Α. Ηρακλείου έχοντας τις περιγραφές των δραστών κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους οδηγήσουν εκ νέου στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μετά το δεύτερο περιστατικό όμως, στους δύο θερμόαιμους νεαρούς, υποβλήθηκε μήνυση τόσο από τον 46χρονο τραυματία διασώστη όσο και από έναν 26χρονο ο οποίος ήταν μέλος της παρέας που δέχτηκε απρόκλητα επίθεση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από τα ίδια άτομα.

Πηγή: cretapost.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις