Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: “Έσπασαν” τα ισόβια για τη φονική συμπλοκή

Ηράκλειο: “Έσπασαν” τα ισόβια για τη φονική συμπλοκή

Εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια.

Βασικός κατηγορούμενος ένας 30χρονος σήμερα άνδρας, οπαδός του ΟΦΗ ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Το Εφετείο όμως του αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό και συγκεκριμένα αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με αποτέλεσμα τα ισόβια να “σπάσουν” κι έτσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 4 μηνών για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών για άλλα αδικήματα. Μάλιστα το ελαφρυντικό, του χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθησαν άλλα 12 άτομα τα οποία βαρύνοντα με κατηγορίες χαμηλότερου επιπέδου και στα οποία επιβλήθηκαν ποινές από 20 έως 30 μήνες.

Ακόμη ένας άνθρωπος που ειχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 21χρονου Γιάννη, ειχε αθωωθεί για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά είχε κριθεί ένοχος για πλημμελήματα και ειχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών. “Καταπέλτης” ήταν τότε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας έδρας, η οποία είχε τοποθετηθεί κάνοντας λόγο για μια συμπλοκή που έγινε από άτομα τα οποία ενήργησαν ως «συμμορία».

Υπενθυμίζεται ότι εxουν περάσει σχεδον 7 χρόνια από την ημέρα που ο 21χρονος – τότε- Γιάννης Ρουσάκης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια συμπλοκής οπαδών, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μια υπόθεση δολοφονίας του νεαρού, το Σεπτέμβριο του 2011 που είχε συγκλονίσει την Κρήτη. Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 21χρονος Γιάννης είχε δεχθεί χτύπημα από μαχαίρι και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου τον είχαν μεταφέρει φίλοι του.

Πηγή: ekriti

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις